Exclusiv: Protestul AUR împotriva finanțării publice dă roade: gruparea a mai încasat 1,1 milioane lei de la stat

Faptul că protestează împotriva finanțării publice a grupărilor politice și depun inițiative legislative în acest sens nu-i împiedică pe liderii Alianței pentru Unirea Românilor să solicite și să primească încă aproape 1,1 milioane lei de la bugetul de stat.

Mai exact este vorba de 1,07 milioane lei, subvenția aferentă lunii aprilie. Astfel, de la începutul anului și până acum, gruparea a strâns în conturi peste 4 milioane lei.

În vreme ce-și umple conturile cu bani publici, AUR susține o adevărată campanie împotriva finanțării partidelor de la buget.

Astfel, în 12 ianuarie gruparea posta: „În plină pandemie, statul român alocă 4 milioane de euro ca “subvenție” partidelor politice – și asta, doar pentru luna ianuarie. La nivelul întregului an, aproape 50 de  milioane de euro vor intra din bugetul statului în buzunarele partidelor politice. Noi, Alianța pentru Unirea Românilor, suntem sigurii care nu vor lua acești bani pentru partid. În plus, în perioada imediat următoare, vom iniția o lege prin care să fie oprit acest jaf din banii publici”.

O lună mai târziu, pe 24 februarie, gruparea politică anunța că a făcut deja un prim pas către eliminarea subvenției.

Ne ținem de cuvânt! Astăzi colegii noștri din Parlament au depus o inițiativă legislativă care ar elimina complet finanțarea partidelor politice din bani publici! Este vorba despre aproximativ 40 milioane de euro, în fiecare an! Într-o perioadă de austeritate, partidele politice ar trebui să dea un exemplu de solidaritate, renunțând la subvenția primită de la Stat!”, susțineau reprezentanții AUR.

Conform datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă, partidele politice au primit în total în luna aprilie 13,7 milioane lei. Prima poziție o ocupă PSD, cu 5,3 milioane lei, urmează PNL cu 4,5 milioane lei, USR – 1,4 milioane lei, deja menționatul AUR cu 1,1 milioane lei, PLUS – 1 milion lei, PMP cu 275.000 lei și ProRomânia cu 200.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...