EXCLUSIV. Pupila Elenei Udrea, reevaluată de PSD, este acum susținută și garantată de Raluca Turcan la Fondurile Europene

În urma negocierilor politice, s-a decis ca la noul minister al Proiectelor și Investițiilor Europene, fostul minister al Fondurilor Europene, condus de useristul Cristian Ghinea să fie cinci secretari de stat, adică câte unul de la PNL și UDMR și trei de la USR, dar deja a apărut o surpriză incredibilă.

Ghinea surprins de propunerea Ralucăi Turcan
Tot în urma negocierilor din interiorul PNL s-a decis ca organizația PNL Sibiu condusă de către Raluca Turcan să propună secretarul de stat la acest minister.

Dar, surpriză! După ce a fost refuzată de mai multe persoane, Raluca Turcan a constatat că nu are pe cine propune. 

Însă la începutul acestei luni, după mai multe telefoane din partea fostului ministru al Fondurilor Europene Marcel Boloș, ministrul Muncii Raluca Turcan a decis să o susțină pe protejata acestuia care este încă secretar de stat la acest minister, Carmen Moraru.

Această propunere l-a surprins până și pe actualul ministru Cristian Ghinea care știa foarte bine cine este Carmen Moraru și hram poartă, dar mai ales ce a făcut la acest minister, dar mai ales la Transporturi și Dezvoltare.

Raport OLAF: Carmen Moraru a participat la încercarea nereușită de a deconta ilegal 1,5 milioane euro din bani europeni pentru Gala Bute

Trebuie precizat că cea propusă și susținută de Raluca Turcan, adică Carmen Moraru, este un personaj extrem de controversat care timp de vreo 15 ani și-a bătut joc de promovarea turismului românesc, după o escală mai scurtă de refacere după atâta efort în turism, pe la Ministerul de Externe, ajuns marea directoare în Ministerul Transporturilor și mare specialistă în infrastructura mare.

Însă, Carmen Moraru, a fost director în Ministerul  Dezvoltării și Turismului în mandatul Elenei Udrea, fiind omul de încredere al acesteia în organizarea Galei Bute. 

Un raport OLAF citat de Gazeta Sporturilor în 2013 arăta că Moraru a participat la încercarea nereușită de a deconta ilegal 1,5 milioane de euro din bani europeni pentru Gala Bute. 

Între timp, Udrea a ajuns la un pas de beciul domnesc pentru Gala Bute, dar Carmen Moraru a fost reevaluată de PSD. Astfel, în 2018, ministrul PSD al Transporturilor, Lucian Șova, a promovat-o pe Carmen Moraru, desemnând-o vicepreședinte al grupului de lucru Working Party on Transport – Intermodal Questions and Networks, un format de lucru al UE, ocupând postul pe perioada în care România a deținut președinția rotativă a Consiliului UE.

În timp ce Udrea își așteaptă condamnarea, Carmen Moraru a fost numită de premierul Ludovic Orban secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, la cererea ministrului Marcel Boloș.

Așadar, acum ministrul liberal al Muncii, Raluca Turcan, susține și garantează pentru pupila Elenei Udrea și a PSD, deși postul a revenit organizației PNL Sibiu. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...