Exclusiv: Războiul din Ucraina a generat o criză de valută la casele de schimb. Euro a trecut de 5 lei, dolarul urcă la 4,5 lei

Casele de schimb valutar, îndeosebi din partea de est a României, se confruntă în ultimele zile cu o criză de lichidități la valută, mai ales în ceea ce privește euro sau dolarii americani.

La cele mai multe unități, euro este cotat la vânzare peste pragul psihologic de 5 lei, lira sterlină la 6 lei iar dolarul aproape de 4,5 lei, fără a se putea găsi chiar și la acest nivel.

Unul dintre cei mai mari operatori din sud – estul României, cu 14 case de schimb în Galați, Brăila, Vrancea și Tulcea, ne-a declarat că în week-end nu a mai avut spre vânzare deloc euro sau dolari, situație nemaiîntâlnită înaintea conflictului din Ucraina. Pentru a-și asigura fluxul monetar pentru luni dimineață, a cumpărat de la bancă câteva sute de mii de euro.

Reprezentanții caselor valutare susțin că o explicație a crizei de lichidități este dată de conflictul din Ucraina, ce a determinat populația să-și facă rezerve de cash.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...