EXCLUSIV. Se pregătește un nou caz Belina la ”Apele Române”, dar la Prahova

Noul director general al Administrației Naționale Apele Române (ANAR), Sorin Lucaci, cu girul ministrului UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a făcut recent o mutare prin care se pregătesc pașii unui nou caz Belina.

Transfer patrimonial cu dedicație

Noul director general al ANAR, drumarul Sorin Lucaci, l-a impus recent la conducerea S.C. Exploatare Sistem Zonal (ESZ) SA Prahova, entitate aflată sub tutela Apelor Române, pe Bogdan-Ştefan Chiţescu.

Acesta este un apropiat al președintelui Consiliulu Județean Prahova și-l înlocuiește la șefia ESZ Prahova pe Relu Adam, sforarul tuturor angajărilor ilegale de la ANAR din 2020 realizate de tandemul Costel Alexe-Ervin Molnar. Trebuie precizat că S.C. Exploatare Sistem Zonal (ESZ) SA Prahova este principalul producător de apă potabilă pentru 84% din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru nouă societăți comerciale.

Potrivit informațiilor noastre furnizate de către anumiți băieți cu ochii roată, prin numirea lui Chițescu la șefia ESZ Prahova se pregătește un mare tun financiar și patrimonial dat Apelor Române. Practic, se urmărește trecerea ESZ Prahova de la ANAR la SC Hidro Prahova SA, operatorul regional al sistemelor publice de apă și canalizare în județul Prahova, aflat sub tutela Consiliul Județean Prahova.

Și acest transfer urmează să se facă printr-o hotărâre de Guvern, după model Belina, adică trecerea ESZ Prahova din proprietatea statului în proprietatea județului Prahova, adică la CJ Prahova, și după aceea la Hidro Prahova. Această mutare a mai fost pusă pe tapet în anii trecuți de către baronul PSD Mircea Cosma, dar, conducerea ANAR de la acea vreme s-a opus, mai ales că DNA era cu ochii pe această tranzacție, și, din informațiile noastre, este și acum.

Personajul din umbră

De asemenea, băieții cu ochii roată au precizat pentru PUTEREA că personajul care a dorit să treacă ESZ Prahova la CJ Prahova pe vremea lui Mircea Cosma este același și acum, cu diferența că nu apare în față din motive… de DNA, dar, care, este foarte apropiat de liderul PNL Iulian Dumitrescu. Deocamdată nu facem public numele personajului, dar cei din Apele Române îl știu foarte bine.

Practic, în perioada următoare, ministrul UDMR al Mediului, Barna Tanczos urmează să promoveze o hotărâre de Guvern în acest sens, iar conducerea ANAR va face joc de glezne, în timp ce noul director al ESZ Prahova, Bogdan-Ştefan Chiţescu, va gira trecerea la Hidro Prahova. De fapt, de aceea Chițescu a fost impus pe această funcție, că din punct de vedere al pregătirii profesionale el nu are nicio legătură cu activitatea acestei societăți și nici nu îndeplinește condițile legale de ocuparea acestui post.

Cine este Bogdan Chițescu

Bogdan Ștefan Chițescu este originar din Arad și după o foarte scurtă trecere prin MApN, ca sublocotenent (în 2002-2003), a activat din 2009 în instituții publice centrale. A fost inspector la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (2006-2008), în Consiliile de Administrație al Electrica, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Autoritatea Rutieră Română, Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale, director de cabinet la secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (2010-2012).

De asemenea, Chițescu a mai ocupat funcțiile de manager la Transelectrica (2011-2012), manager de Dezvoltare la Institutul Geologic al României (2012), consilier al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (2012), director general adjunct la Teletrans SA (firmă furnizoare de servicii de telecomunicații și tehnologia informației pentru Transelectrica, în 2012-2013), director adjunct de departament Transelectrica (2013-2017), director general Poliția Locală Sector 4 București (2019), iar acum, înainte de ajunge la ESZ Prahova era director general adjunct în cadrul Direcției Generale Programe Europene Infrastructură Mare din Ministerul Fondurilor Europene, dar își făcea veacul și pe lângă președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban. Fotografie realizată în Photosop

Prima reacție a lui Orban după scandalul scrisorii pierdute a amantei...

Ludovic Orban și-a făcut prima apariție publică după ce PUTEREA.RO a publicat scrisoarea pierdută a fostei sale amante. Orban se plimba galant și zâmbăreț...