EXCLUSIV. Se reface PD-ul până la rotativa guvernamentală de anul viitor

Publicat: 04 oct. 2022, 09:01, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
EXCLUSIV. Se reface PD-ul până la rotativa guvernamentală de anul viitor
Flutur si Boc

Lipsa unor lideri marcanți ai PNL la nunțile fiilor și ficelor unor liberali cu greutate a lăsat loc la o mulțime de speculații, dar, în același timp, a pus pe tapet o mutare bombă pe scena politică românească.

Aproape toți liderii marcanți ai PNL s-au bulucit recent la nunta fiicei lui Virgil Popescu, a Monicăi Anisie și a lui Marcel Vela, dar, mai ales la căsătoria fiului europarlamentarului Dan Motreanu.

Numai că, la toate aceste petreceri au lipsit câțiva lideri marcanți ai PNL, dar, atenție proveniți din PD sau PDL. Este vorba despre edilul Clujului, Emil Boc, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, europarlamentarii Vasile Blaga și Mircea Hava, foștii miniștri Adriean Videanu, Radu Berceanu sau Anca Boagiu, dar și ex-lideri ca Ioan Oltean, George Scripcaru, Cezar Preda, Teodor Atanasiu ori Mihai Stănișoară și încă mulți primari liberali de municipii, dar cu rădăcini în PNL.

Potrivit informațiilor noastre, lipsa acestor lideri liberali nu a fost întâmplătoare și deja s-a conturat în PNL un nou curent care vrea să se rupă de actualul partid. Practic, o serie de liberali grupați în jurul lui Emil Boc și Gheorghe Flutur vor să refacă fostul PD, fiind total nemulțumiți de politica dusă în ultimii ani de cei care au condus PNL în era Iohannis, adică Alina Gorghiu, Ludovic Orban, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă.

Mai mult, conform informațiilor noastre, ruperea PNL și refacerea PD sau PDL se va face înainte de rotativa la guvernare, adică până la preluarea de PSD a postului de premier și deja se lucrează din greu la consolidare organizațiilor județene. În plus, nu trebuie omis faptul că la ora actuală, fostul PD sau PDL are cei mai mulți europarlamentari, adică vreo nouă cu cei doi de la PMP-Traian Băsescu și Eugen Tomac. Deocamdată, mai există o singură necunoscută: noul partid se va numi PD sau vor lua un alt nume ca de pildă Partidul Popular?