Exclusiv. Sinceritatea brută a unui antreprenor în pandemie: Mădălina Sandu: „Până nu trăiești, nu poți ști”

Mădălina Sandu are 28 de ani, este antreprenor de patru ani ani, specialist în comunicare de zece ani și, dincolo de toate, spune că „este un om care construiește și nu se oprește niciodată”!

Trebuie să recunoaștem că sună puțin cam SF în aceste vremuri ce spune Mădălina. Dar, de ce să nu recunoaștem, există mulți antreprenori tineri ca ea, care sunt departe de a se da bătuți și continuă să se lupte pe această zonă minată a pandemiei. Odată și odată o să se termine, nu?!? Și atunci, nu merită să lupți? Chiar și pe teren, considerat infertil acum, al antrepreoriatului în pandemie. Mădălina, tocmai ca antreprenor în pandemie, își spune povestea pentru Ziarul Puterea, cu sinceritate brută, cu un optimism care ar putea părea deplasat, dar e adevărat!   

Cum a fost perioada aceasta pandemică pentru tine? Dar pentru business-ul tău?

Sunt un om plin de energie și optimism. Deși traversăm o perioadă foarte dificilă, ca popor suntem campioni la numărul mare de cazuri de COVID, dar codași la statisticile despre cărțile citite sau igiena dentară, eu am totuși o doză de încredere că vom reuși. Mereu am crezut în puterea pe care o are mintea noastră, a oamenilor, și asta m-a ghidat de-alungul vieții. A fost o perioadă grea, la nivel emoțional, vedem tot mai multe tragedii, tot mai mulți morți, țări care ne oferă sprijin și noi tot nu reușim să ne vaccinăm. Am fost de curând în Paris, Viena, Budapesta și Madrid, parcă am trăit altă viață față de București.

Eu sunt un om puternic, foarte emoțional și, în același timp, echilibrez foarte bine rațiunea cu emoționalul, așa că business-ul meu este ok, am avut perioade și perioade, dar nu am resimțit puternic această criză sanitară, nu m-a afectat la nivel financiar.

Ce te ține totuși atât de puternic legată de viața de antreprenor? Ai doar 28 de ani și pare că ești…„oldy” în business-ul de comunicare pe care îl conduci.

Nu mă opresc. Cred cu tărie în ceva anume și nu mă las până nu reșesc. Desigur, obstacolele sunt la orice pas, bugete mai mici de comunicare, oameni tot mai speriați, nevoi mari pe bani puțini, comunicarea s-a mutat foarte mult în online, nu ne mai vedem fizic, doar prin zoom, teams și alte platforme. Cheia succesului este să nu renunți. Îți iese la un moment dat. Am experimentat de-a lungul vieții tot felul de moduri de a fi angajat, apoi tot felul de moduri de antreprenoriat, nu am știut din prima, dar mi-am găsit calea. Sunt un om tânăr de business, care ține prezentări, merge la networking, plătește salarii, comunică cu tot felul de oameni și pentru tot felul de companii. Să fiu în acțiune, să planific, să construiesc, să muncesc, e tot ce contează.

Ar fi util ca cineva să te învețe la vârsta de 20 de ani să fii antreprenor?

Nu există o școală de antreprenor până nu o testezi pe pielea ta. E școala vieții și școala de care ai nevoie. Da, astăzi am 28 de ani și nu m-a învățat nimeni să fiu antreprenor, deși provin dintr-o familie cu o mentalitate sănătoasă, care m-a crescut și încurajat către asta, dar știi cum e: Până nu trăiești, nu poți ști. Mi-ar fi plăcut să citesc despre tineri care au reușit, sau care e secretul unui tânăr fericit. Astăzi, pot spune că sunt un om foarte fericit pentru că sunt un om sănătos, am timp liber cât îmi doresc, pot să citesc, să lucrez la orice oră vreau și de unde mă simt bine, să merg la conferințe, să călătoresc cât îmi doresc, să trăiesc în liniște. Scopul meu în viață este să fac doar ce îmi place și pare că am reușit până acum.

Pare că ești mereu un om curajos și foarte sigur pe el. De unde această putere?

Puterea stă în fericire. Dacă ești un om împlinit cu tine e atât de simplu. Știi, aud mereu oameni în jurul meu, care spun ”vai ce trist sunt, nu am aia, sau m-a deranjat, sau ce am pățit”. Eu nu văd așa, știu că reușesc mereu și așa va fi, deși sunt un om plin de emoții, trăiri etc. Se zice că emoțiile te trag în jos, dar eu cred că ele te ajută să crești. Am tot mers la cursuri pentru a mă dezvolta la nivel de business, pentru a mă îmbunătăți pe mine, pentru a nu mai lucra în business-ul meu, ci la business-ul meu și mereu am constat că orice faci este despre cum te raportezi la oameni și situații.

Cum închei anul 2021 la nivel de business și ce planuri ai la nivel antreprenorial, ori de viață în general?

Scurt și la obiect: am dublat cifra de afaceri, e foarte simplu în cazul meu, în aceste etape e simplu să crești. Îmi doresc enorm să fiu tot mai bună în ceea ce fac și să ajut tinerii să fie ceea ce își doresc. În rest, totul să decurgă relaxat și liniștit. Desigur, să călătoresc la fel de mult și să rămân un om plin de extra boost de energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...

Cine este afacerista care a câștigat 7 milioane de euro din...

Deși pare o poveste de succes de pe Wall Street, o clujeancă de 41 de ani a dat lovitura. A câștigat 7 milioane de...