EXCLUSIV! SURSE: Orban demisionează din grupul parlamentar PNL săptămâna următoare. Câți PNL-iști i-au mai rămas loiali fostului lider liberal

După ce a anunțat că la începutul săptămânii următoare va demisiona din grupul parlamentar PNL, Ludovic Orban încearcă să convingă mai mulți liberali să îl urmeze în tentativa sa de a forma grupuri parlamentare noi la Senat și Camera Deputaților. Surse politice spun însă că până în acest moment, Orban a convins doar câțiva parlamentari PNL să îl urmeze.

După Congresul PNL în urma căruia Ludovic Orban a fost detronat de la șefia partidului de Florin Cîțu, un număr de 41 de parlamentari liberali și-au manifestat susținerea pentru ca Ludovic Orban să rămână propunerea PNL pentru poziția de prim-ministru.

Astfel încât, cel puțin teoretic, părea că Orban a rămas un om influent în partid și care poate controla un număr important de parlamentari liberali. Totuși, după ce președintele Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă drept propunere de premier, iar Orban a anunțat că săptămâna următoare va demisionat din partid, gestul său nu ar urma să fie imitat de mulți liberali, spun surse din PNL.

Mai exact, sunt sub 10 parlamentari PNL care i-au făgăduit lui Orban că îl vor urma și că vor demisionat din PNL în perioada următoare pentru a se alătura lui Orban în tentativa lui de a forma un nou grup parlamentar la Camera Deputaților.

Alexandru Nazare, Adrian Oros și Violeta Alexandru sunt trei foști miniștri care au rămas de partea lui Ludovic Orban, până în acest moment, mai fiind confirmați ca rămași fideli fostului președinte deputații Alexandru Kocsis și Cristi Barbu.

Surse politice spun că Orban a discutat cu mai mulți parlamentari PNL în ultimele zile, însă unii dintre cei care inițial își manifestaseră susținerea pentru Orban au schimbat taberele între timp, trecând de partea lui Florin Cîțu și a actualei conduceri a PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole