EXCLUSIV. Troc politic Ciolacu-Cîțu: Impunerea ca ministru pentru IMM-uri a prietenului lui Ponta și Dragnea

Publicat: 05 nov. 2021, 15:04, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
EXCLUSIV. Troc politic Ciolacu-Cîțu: Impunerea ca ministru pentru IMM-uri a prietenului lui Ponta și Dragnea
fForin Jianu si Marcel Ciolacu

Prezența liderilor PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, la cea de-a 29-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor Private din România organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) condus de Florin-Nicolae Jianu i-a surprins pe cei din mediul de afaceri.

 Ciolacu și Cîțu au picat în plasa lui Jianu

Dar, la scurt timp după încheiere evenimentului, enigma prezenței celor doi lideri politici s-a lămurit. Atât, Cîțu cât și Ciolacu au fost convinși de către anumite persoane că Florin Jianu trebuie să fie ministru al IMM-urilor în viitor guvern PNL-PSD. că deh e vorba de bani mulți prin PNRR și de aceea au fost prezenți la acest eveniment ca să-i dea acestuia asigurări de susținere pentru viitorul guvern PSD-PNL.

Deocamdată, PSD și PNL n-au căzut de acord dacă va rămâne actualul minister al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului sau acest minister se va sparge în două sau chiar trei ministere.

În varianta că va rămâne actualul minister, Florin Jianu va fi ministrul delegat pentru IMM-uri, iar dacă se va sparge ministerul el va fi ministrul pentru IMM-uri.

Însă, trebuie precizat că Florin Jianu este un apropiat al lui Victor Ponta fapt pentru care, din martie până în decembrie 2014, a fost ministru pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism în cabinetul Ponta. Ulterior, în era Dragnea, Jianu a fost două săptămâni ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat în guvernul Grindeanu.

Iohannis, somat în 2012 de Jianu să-l pună premier pe Liviu Dragnea

Dar, ceea ce nu se mai spune este faptul că Florin Jianu a făcut mult timp balet politic între PSD și PNL în funcție de interesele sale. Elocvent este faptul că a doua zi după alegerile parlamentare din decembrie 2012, Florin Jianu, cu un tupeu ieșit din comun și ca să se dea bine cu PSD, dar mai ales să intre în grațiile lui Liviu Dragnea, îl soma pe președintele Klaus Iohannis să urgenteze „desemnarea domnului Liviu Dragnea, președinte al Partidului Social Democrat în funcția de prim-ministru ar asigura inclusiv funcționarea optimă și eficace a guvernării, precum și suportul Parlamentului pentru adoptarea legilor necesare bunului mers al economiei„.

Dar Florin Jianu a uitat la aceea vreme că se opusese în 2012, prin diverse tertipuri și aranjamente regizate împreună cu Dragoș Anastasiu și vicepremierul de atunci Costin Borc, introducerii impozitului specific în turism, care a fost una dintre prioritățile legislative ale PSD.

Business-urile off-shore-urilor lui Jianu din Cipru

Poate că acum n-ar fi rău ca liderii PSD și PNL să-și amintească de ce a fost Florin Jianu demis de către Victor Ponta. Presa a semnalat la acea vreme că între ministrul susţinut atunci de PC pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turim, Florin- Nicolae Jianu, şi familia primarului PDL al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, arestat și condamnat pentru fapte de corupţie în dosarul Microsoft, a existat o relaţie de afaceri mai puţin cunoscută.

Membrii familiilor Jianu şi Pinalti au derulat împreună de a lungul timpului mai multe business-uri foarte interesante prin off-shore-uri din Cipru. Mai exact este vorba despre Lavinia Mirabela Borcoş, 33 de ani, căsătorită cu ministrul Florin Jianu şi Gabriel Ştefan, 33 de ani, fiul primarului Gheorghe Ştefan.

Lavinia Jianu a fost asociată în firma de consultanţă pentru afaceri şi management „Fast Accessing Solutions” SRL, din Bucureşti, cu două off-shore-uri cu aceeaşi adresă din Cipru: „Hammered Holdings Limited” şi „Tainz Holdings Limited”, înfiinţate la două zile distanţă unul de celălalt, în mai 2009, şi reprezentate de Ionuţ Dragoş Măstăcăneanu, tot de 33 de ani, din Piatra Neamţ.

Trebuie precizat că Ionuţ Dragoş Măstăcăneanu este partenerul de afaceri şi interpusul fraţilor Gabriel şi Giorgiana Ştefan (copiii lui Gheorghe Ştefan- Pinalti) în toate afacerile acestora.

Mai mult, Gabriel Ştefan apare, oficial ca asociat la „Hammered Holdings Limited” şi „Tainz Holdings Limited” în cadrul firmei de consultanţă în management şi afaceri „Stone Real Construct” SRL.

Tot de consultanţă se ocupă şi firma Laviniei Jianu, sus-menţionată „Fast Accessing Solutions”, unde, pe lângă cele două off-shore-uri ale lui Gabriel Ştefan, mai apare că asociată şi Oana Mihaela Bâra, culmea, de aceeaşi vârstă cu soţia lui Jianu, adică 33 de ani, şi născută tot în Piatră Neamţ, dar domiciliată în Bucureşti.

Oana Mihaela Bâra şi Mihaela Jianu sunt nu numai partenere de afaceri, ci şi bune prietene şi colege de muncă, ambele fiind coordonatoare de proiecte europene în Consiliul Naţional al Intreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIMMR), entitate aflată în subordinea soţului Florin Jianu, ministru pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism.

Surprinzător, firma soţiei lui Florin Jianu şi a lui Gabriel Ştefan „Fast Accessing Solutions” Bucureşti, a fost dizolvată şi lichidată brusc, la cererea asociaţilor, pe 3 aprilie 2013, deşi avea activitate şi înregistra chiar şi profit.