EXCLUSIV. USR demască caracatița aranjamentelor și a șpăgilor de la PNL Olt

La prima vedere, PNL și USR sunt împreună la guvernare, adică trag în aceeași direcție, dar, în realitate, fiecare il „toacă” pe celălalt fără nicio reținere.

Uh exemplul extrem de elocvent este cazul județului Olt, unde filiala județeană a USR a demascat pentru PUTEREA o serie de aranjamente și inginerii financiare regizate de organizația PNL Olt condusă de senatorul Liviu Voiculescu.

„Liviu Voiculescu, președinte al PNL Olt, inculpat pentru organizarea de grup infracțional”

La sediul redacției PUTEREA a sosit săptămâna trecută un plic voluminos trimis de la Caracal de Uniunea Salvați România- Filiala Olt care conține o mulțime de informații despre aranjamentele de posturi și șpăgile girate de organizația PNL Olt condusă de Liviu Voiculescu.

Caracatița aranjamentelor de la PNL Olt demascată de USR începe cu o informație șoc despre liderul județean al PNL: „Azi,17.12.2020, acest personaj –Liviu Voiculescu, președinte al PNL Olt, inculpat pentru organizarea de grup infracțional, a primit mandatul de senator”.

Următorul vizat de ISR este „Mihalache Mihai- a fost coleg de birou cu Liviu Voiculescu, dat afară din poliție pentru constituirea de grup infracțional, a ajuns șeful poliției Olt cu sprijinul amantei sale, Ana Maria Ciaușu, secretarul general al PNL Olt”.

„Mariana Gheorghe, inspector școlar adjunct, stânge bani pentru PNL Olt”

Seria dezvăluirilor ajunge la Inspectoratul Școlar Judeșean Olt și anume la „Mariana Gheorghe, inspector școlar adjunct, stânge bani pentru PNL Olt cu ajutor Delia Cîrstea, inspector școlar socio-umane. Gabriela Lifu, director școală Eugen Ionescu- Slatina, și Laura Giura, economist ISJ Olt”.

„Acestea trei negociază cu directorii de școli puși de PSD și cărora le-a expirat concursul. Sumele variază de la 10.000 la 30.000 de lei. La PSD sunt sfătuiți să spună că nu s-a mai înscris nimeni la concurs”, susține cei de la USR Olt.

„Banii strânși de grupul infracțional Vasilescu și Ciaușu îi duc lui L. Orban să cumpere parlamentari”

Totodată, cei de la USR Olt țin să sublinieze o chestiune extrem de delicată și anume că „Banii strânși de grupul infracțional Liviu Vasilescu și Ana Maria Ciaușu îi duc lui L. Orban să cumpere parlamentari USR, AUR, UDMR și PSD din organizațiile slabe din țară pentru a susține viitorul guvern PNL”.

„20.000 de lei pentru a rămâne pe post”

Dezvăluirile despre aranjamentele de la PNL Olt vizează și o serie de cadre didactice din județ.

** „Liviu D. Mitroi-director liceu theoretic „Mihai Viteazul” din Caracal, fost inspector general adjunct din 1 septembrie 2019 este și consilier local PSD Caracal. A plătit 20.000 de lei pentru a rămâne pe post”.

** „Batagoi Răzvan-director Școala Generală nr.2 Caracal și consilier local PSD. A plătit 20.000 de lei pentru a rămâne pe post”.

** „Crînguș Anca-director Școala Generală Piatra Olt și președinte organizația de femei PSD Piatra Olt. A plătit 20.000 de lei pentru a rămâne pe post”.

** „Tabacu Maria Irina-director Școală Generală Pleșoiu. Soțul său, Tabacu Marian Valentin, a fost candidat la alegerile locale din 2020 în comuna Strejești din partea Pro România. A plătit 20.000 de lei pentru a rămâne pe post”.

** „Vanina Badea-candidat PMP primăria Balș. A pierdut alegerile, a încurcat PNL Balș și primarul liberal în funcție. Pentru 30,000 de lei a fost numită director la Casa Corpului Didactic Olt”.

De asemenea, USR Olt dezvăluie și faptul că „Adjunctele ISJ Olt, Adina Georgescu și Dalia Cîrstea, au părasit PNL pentru ALDE. Dalia Cîrstea s-a întors în PNL Olt, în septembrie 2020, pentru postul de inspector socio-umane. Suma plătită lui Mariana Gheorghe a fost de 20.000 de lei”.

Fănel Bădici, liderul USR Olt: Nu am cunoștință de așa ceva

Președintele USR Olt, Fănel Bădici, a precizat pentru PUTEREA că totul este doar un joc politic și nu își însușește informațiile primite la redacție.

„Noi suntem un partid serios și nu am cunoștință de așa ceva. Noi dacă avem informații certe despre anumite aspecte sesizăm instituțiile statului”, a subliniat Fănel Bădici pentru PUTEREA.

Însă, întâmplător sau nu, persoanele vizate de aceste dezvăluiri se află acum pe posturile menționate în informațiile trimise la redacției. Oare să iasă fum fără foc?

Mai multe articole...

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole