EXCLUSIV! Vizită inopinată la Ministerul Transporturilor. Ambasadorul SUA în România s-a întâlnit cu ministrul Lucian Bode UPDATE: Declarația ministrului

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România Adrian Zuckerman se află în vizită la Ministerul Transporturilor.

UPDATE. Ministrul Lucian Bode a scris pe Facebook despre întâlnirea cu ambasadorul SUA Adrian Zuckerman:

„La împlinirea unui an de la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, astăzi, am avut onoarea să primesc la sediul Ministerului, vizita Excelenței Sale Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România. Cu această ocazie, i-am mulțumit personal pentru prietenie și sprijinul nemijlocit, asigurându-l totodată de angajamentul ferm al României pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. Am abordat astăzi subiecte de interes deosebit, ca de exemplu dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare, mobilitatea militară, precum și implementarea tehnologiilor 5G în România. Salut sprijinul partenerilor noștri în aprofundarea acestor teme strategice. Apreciez foarte mult dialogul avut cu Excelența Sa pentru amplificarea cooperării transatlantice și sunt convins că Statele Unite vor avea mereu în România un aliat strategic de nădejde. Parteneriatul strategic dintre noi este fundamental și se bazează pe încredere și angajamente comune solide. Pentru mine, relația cu Statele Unite a fost întotdeauna foarte specială. Ca prieteni și aliați ne confruntăm cu provocări comune și acționăm împreună pe foarte multe paliere, ca parte a angajamentului nostru pentru pace, securitate și prosperitate. Rezultatele concrete, recente, stau mărturie în acest sens.”

Vizita ambasadorului SUA în România Adrian Zuckerman vine în contextul în care luna trecută a fost anunțat un nou proiect de infrastructură ar putea lua naștere în România, mai exact o autostradă și o linie de cale ferată care să lege portul Constanța de portul Gdansk din Polonia.

„Ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman a avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor și Comunicațiilor Lucian Bode la sediul Ministerului Transporturilor. Discuțiile au vizat proiectele de infrastructură privind domeniul rutier, feroviar și aerian”, ne-au declarant surse din guvernamentale.

Proiect ROmânnia – Polonia

Luna trecută, ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman a anunțat că începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică.

„Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, declara ambasadorul Adrian Zuckerman la evenimentul de semnare a Acordului Interguvernamental cu Departamentul pentru Energie. „România, împreună cu Polonia, reprezintă aliați esențiali în apărarea Flancului Estic al Europei împotriva agresiunii Rusiei”, sublinia ambasadorul Zuckerman.

România și Statele Unite ale Americii au parafat vineri un acord interguvernamental pentru construirea Unităților 3 și 4 ale Centralei de la Cernavodă, pentru retehnologizarea Unității 1 și pentru cooperare pe diverse paliere în domeniul nuclear civil din România.

De asemenea, pe lângă acest acord, mai există un memorandum de înțelegere cu EXIM US (Banca de Export-Import a SUA) pentru o finanțare de 7 miliarde dolari pentru dezvoltarea proiectelor din domeniul nuclear, dar si alte domenii, a anunțat ministrul economiei Virgil Popescu de la Washington.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...