Exit-poll: Gabriela Firea, învinsă de Nicușor Dan la București

Primele estimări ale rezultatelor de la alegerile locale din 2020, conform sondajului CURS-Avangarde arată că Nicușor Dan a câștigat în fața Gabrielei Firea.

Realizat în parteneriat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde exit-poll-ul arată că reprezentanta PSD pentru primăria București, Gabriela Firea, a obținut 39% dintre voturi, în timp ce principalul său contracandidat, a atras 47.2% dintre votanți.

Ultimele date ale Autorității Electorale Permanente (AEP) arată că în București au votat doar circa 37% dintre alegători adică circa 680.000 de voturi dintr-un total de 1,8 milioane. Cei mai mulțui au votat în Sectorul 1 (42.14%), iar cei mai puțini în Sectorul 3 (30.24%).

La Sectorul 1 Clotilde Armand a câștigat cu (47%) în fața lui Daniel Tudorache (37,7%.)
La Sectorul 2 Radu Mihaiu (42%) a învins în fața lui Dan Cristian Popescu (31%)
Sectorul 3 rămâne în portofoliul lui Robert Negoiță (39%) pentru că Adrian Moraru a obținut doar (34%)
La Sectorul 4 învingător a fost Daniel Băluță (55%), la Sectorul 5 Cristian Băcanu și Cristian Popescu – Piedone sunt la egalitate, 27,3%, în timp ce la Sectorul 6 a învins Ciprian Ciucu (48,2%).

CURS a făcut sondaje în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti, Focşani, Deva, Alba Iulia, Arad, în timp ce Avangarde în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Baia Mare.

Rezultatele acestui exit-poll se pot modifica substanțial pe măsură ce vor fi numărate voturile astfel încât singurele date oficiale pentru din acest an votul vor fi aflate în zilele următoare. Rezultatele sunt aferente orei 19.30.

Un alt sondaj, realizat de Sociopol, și prezentat de România TV, îl dă pe Nicușor Dan câștigător cu doar 45%, în timp ce Gabriela Firea are 44%. La Consiliul General, PSD este creditat cu 34%, USR-PLUS cu 31%, iar PNL cu 21%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...