Experimente ale armatei americane? Laboratorul Lugar din Georgia, miez al controverselor

Federația Rusă consideră că Georgia vecină şi-ar fi pierdut suveranitatea biologică și epidemiologică, reprezentând, astfel, o amenințare pentru Moscova.

Aceasta potrivit unei declaraţii făcută de șefa serviciului federal pentru protecţia consumatorilor din Rusia (Rospotrebnadzor), Anna Popova. Aceasta a afirmat că laboratorul Lugar din Georgia prezintă riscuri foarte mari pentru Rusia. „Acest lucru se întâmplă într-o țară care, după părerea mea, și-a pierdut suveranitatea biologică și epidemiologică. Acestea sunt, desigur, riscuri foarte mari pentru noi” , a menţionat Popova. Agenţia RBC precizează că este vorba despre Centrul de Cercetări în Sănătate Publică „Lugar” din suburbiile oraşului Tbilisi.

Lugar se ocupă exclusiv cu activități științifice

Moscova presupune că la centrul respectiv ar exista o unitate de cercetare medicală a armatei SUA, care studiază bolile infecțioase deosebit de periculoase. Autoritățile georgiene resping această teorie a Moscovei, în condiţiile în care laboratorul „Lugar” se ocupă exclusiv cu activități științifice. În 2015, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, de asemenea, a declarat că în foste ţări sovietice ar exista laboratoare pentru crearea armelor biologice în interesul Statelor Unite. Moscova susţinea că astfel de laboratoare ar exista inclusiv în Ucraina. Autorităţile ucrainene, însă, au negat existanţa unor astfel de laboratoare pe teritoriul ţării, potrivit Rador.

2 COMENTARII

  1. „Războiul pe planeta noastră trebuie să se încheie”, secretarul general spune că va avea loc la Summit-ul alimentar, cerând sisteme care să conducă dezvoltarea durabilă, redresarea globală. Mâncarea este viață. Dar, în țări, comunități și gospodării din fiecare colț al lumii, această nevoie esențială – acest drept al omului – nu este îndeplinită. În fiecare zi, sute de milioane de oameni se culcă flămânzi. Copiii mor de foame. Trei miliarde de oameni nu își pot permite o dietă sănătoasă. Două miliarde sunt supraponderali sau obezi [și] 462 milioane sunt subponderali. Și aproape o treime din totalul alimentelor produse se pierd sau se risipesc.
    Urmează remarcile secretarului general al ONU, António Guterres, la Summitul privind sistemele alimentare, care a avut loc astăzi: Trebuie să construim o lume în care alimentele sănătoase și hrănitoare să fie disponibile și accesibile tuturor, oriunde. Cu toate acestea, cunoaștem provocarea din fața noastră. Nu este nou. Dar, pandemia COVID-19 a făcut această provocare mult mai mare. A adâncit inegalitățile; economii decimate; a scufundat milioane în sărăcie extremă; și a ridicat spectrul foametei într-un număr tot mai mare de țări.
    Peste 100.000 de oameni s-au reunit pentru a discuta și dezbate soluții – dintre care multe sunt acum împărtășite la acest Summit. Ai injectat o viață nouă în multilateralism. Și vă conduceți către sisteme alimentare care pot conduce la redresarea globală în trei moduri fundamentale: pentru oameni; pentru planeta; și pentru prosperitate. Să învățăm unii de la alții – și să fim inspirați unul de celălalt – pe măsură ce lucrăm împreună pentru a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă.

    Mâncarea este viață – iar mâncarea este speranță. Schimbarea sistemelor alimentare nu este posibilă doar, ci este necesară. Pentru oameni. Pentru planeta noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Cardul de energie – Ce se va întâmpla cu beneficiarii care...

Autoritățile iau în calcul să schimbe unele reguli care vizează beneficiarii cardului de energie, care își schimbă domiciliul, potrivit unui proiect de act normativ. Proiectul...