Experimente pe pacienții cu coronavirus. Acuzații grave la Spitalul Penitenciar Jilava

Penitenciarul-spital Bucureşti – Jilava a transmis, miercuri, că asistenţa medicală pe care o asigură tuturor categoriilor de pacienţi nu are caracter experimental, ci respectă principiile fundamentale ale profesiei, protocoalele de tratament şi normele impuse de sistemul medical naţional.

Această precizare vine în urma acuzațiilor aduse penitenciarului-spital din Jilava conform cărora s-ar desfășura experimente pe pacienții infectați cu noul coronavirus.

„Monitorizarea medicală post-infecţie COVID-19 se realizează atât în unitatea penitenciar-spital, pentru cazurile indicate de medic, cât şi în unităţile desemnate la nivelul sistemului penitenciar, conduita terapeutică recuperatorie fiind stabilită în funcţie de particularităţile fiecărui caz şi raportată structurilor coordonatoare. Persoanele private de libertate declarate vindecate sunt cazate în spaţii special amenajate, care nu presupun posibilitatea interacţionării cu cazuri active de COVID-19 sau alte afecţiuni medicale din alt palier decât cel atribuit pacientului”, se arată într-un comunicat de presă.

Tot în comunicat se precizează faptul că se respectă protocoalele clinice standardizate pentru tratamentul anti-COVID-19 şi raportează informaţiile gestionate către Direcţiile de Sănătate Publică.

De asemenea, se ia în considerare, potrivit Legii nr. 254/2013, faptul că deţinuţii nu pot fi supuşi, nici chiar cu consimţământul lor, experimentelor ştiinţifice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...