Expert: Vaccinurile ARN mesager oferă o imunitate de cel puțin nouă luni de zile

Vaccinurile care conțin tehnologia ARN mesager oferă o imunitate cel mai probabil de minim 9 luni, a anunțat marți, medicul Peter Marks, directorul Centrului pentru Evacuare și Cercetare Biologică al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente.

”Credem că va dura probabil cel puțin nouă luni, dar vom verifica acest lucru”, a spus Peter Marks într-un webinar găzduit de American Medical Association, potrivit CNN.

Marks a mai spus că cercetătorii vor trebui să urmărească dacă imunitatea scade mai repede la persoanele în vârstă și imunodeprimate. Expertul a adăugat că este posibil ca vaccinurile să necesite rapeluri.

În mod normal vaccinarea anti-virală se face o singură dată, dar comunitatea științifică este circumspectă deoarece nimeni nu a identificat până la capăt caracteristicile Sars-CoV2.

Primii vacinați anti-COVID din lume sunt cei care au făcut parte din studiile clinice ale vaccinurilor Pfizer și Moderna, în iulie 2020, Monitorizarea acestora va oferi primele date certe cu privire la durata imunității oferite de vaccin.

Cercetările făcute până acum cu privire la vaccinurile ARN mesager indicau că vaccinurile oferă probabil protecție timp de cel puțin șase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...