Experții OMS descurajează folosirea medicamentului Remdesivir pentru pacienții infectați cu Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a descurajat administrarea medicamentului Remdesivir pentru pacienții internați cu Covid-19 după ce s-a constatat că nu are niciun efect pentru cei bolnavi.

O echipă de experți ai OMS au ajuns la concluzia că nu există probe cum că Remdesivirul, produs de compania farmaceutică americană Gilead, scade mortalitatea în cazurile grave de coronavirus sau că reduce necesitatea de ventilație.

Rezultatele, publicate de British Medical Journal al Asociaţiei Medicale Britanice, au fost obţinute după analizarea datelor a patru tratamente asupra a 7.000 de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19.

Conform specialiștilor, medicamentul “nu are efecte semnificative asupra mortalităţii sau a altor importanţi indicatori ai pacienţilor, precum necesitatea de ventilaţie mecanică sau perioada de ameliorare clinică”, au precizat experţii, citați de Agerpres.

Experții au mai subliniat că rezultatele cercetărilor nu arată că Remdesivir nu ar avea efecte benefice asupra pacienților, însă descurajează utilizarea din cauza costului prea mare şi a posibilelor efecte asupra sănătăţii a acestui tratament administrat pe cale intravenoasă.

OMS recomandă de mai multe luni folosirea tratamentelor cu Dexametazonă, un medicament cu corticosteroizi foarte accesibil pe piaţa internaţională, pentru cazurile grave de COVID-19.

Citește și:

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole