Robert Negoiță a pierdut Primăria Sectorului 3 București

Potrivit unei postări din pagina personală de facebook a Anei Ciceală, care conține inclusiv două documente care ar atesta informația, Robert Negoiță, primar ales din partea PSD în sectorul 3 al Capitalei nu mai este, de fapt, șeful Primăriei locale.

„Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar, iar prefectul Capitalei tocmai a constatat formal acest lucru”, menționează Ana Ciceală în postare pe pagina personală de facebook. Și continuă cu felicitări la adresa celor trei membri care au și sesizat prefectura București în legătură cu acest aspect.

Andrei Stan, Matei Eugen și Teodora Stoian, de la USR Sector 3, au realizat toate demersurile legale către prefect, încă de săptămâna trecută, a scris Ana Ciceală pe pagina de Facebook.

Aceași veste a fost confirmată și de viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, care a anunțat, luni, că Robert Negoiţă nu ar mai fi primar de drept al sectorului 3, întrucât candidează pe listele altui partid la alegerile din 27 septembrie a.c. Consiliul Local va lua în discuţie un interimat la nivelul Primăriei Sectorului 3, ”raportat la faptul că suntem în această perioadă şi trebuie luate şi îndeplinite măsuri urgente”, a declarat prefectul. Bădulescu a adăugat faptul că Negoiță este „musafir după ce i-a fost validată candidatura la Sector pe listele altui partid”.

Informația a fost confirmată chiar de Robert Negoiță

Tot într-o postare pe Facebook, Robert Negoiță menționează că „prefectul Municipiului București a emis acest ordin azi, 31.08.2020 pentru suspendarea mea cu data de 19.08.2020, deci retroactiv. Motivul invocat este acela că Biroul Electoral de Circumscripție nr 3- Sector 3, mi-a acceptat definitiv candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3, din partea Alianței Pro București 2020, în condițiile în care actualul mandat, din 2016, l-am câștigat din partea unei alte formațiuni politice”.

El consideră demersul prefecturii „pripit și lipsit de responsabilitate” și declară că îl va contesta în justiție.

Din nefericire pentru Robert Negoiță, contestarea în justiție poate fi tardivă, mai ales că există fără îndoială o bază legală pentru suspendarea sa din funcție. Mai mult chiar, fără atuurile poziției de primar al Sectorului 3 și susținut de un partid, PRO România, cu șanse destul de mici de a capta atenția alegătorilor, Negoiță are șanse tot mai mici la alegerile care bat la ușă.

Mai multe articole...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole