Explozie puternică la magazinul Dedeman! Foarte multe persoane au fost rănite VIDEO

Publicat: 07 iun. 2024, 10:51, de Andrei Ceausescu, în News , ? cititori
Explozie puternică la magazinul Dedeman! Foarte multe persoane au fost rănite VIDEO
Actualizări
14:30, 07 Jun. 2024

Șefa Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Mavromati din Botoșani a declarat vineri, la Digi24, că la spital s-au prezentat 15 pacienți în urma exploziei de la magazinul Dedeman.  Unul dintre ei este copil și a fost dus la Secția Pediatrie, a mai spus reprezentanta spitalului.

14:27, 07 Jun. 2024

Au apărut primele imagini cu momentul exploziei:

13:08, 07 Jun. 2024

Compania Dedeman susţine că magazinul din Botoşani care a explodat respecta toate normele de siguranță şi că o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz.

„Astăzi, 7 iunie 2024, în jurul orei 10:30, în incinta magazinului Dedeman Botoșani, a avut loc o explozie urmată de un incendiu. În urma acestui incident regretabil, au rezultat persoane rănite, care au fost imediat transportate la spital. Restul persoanelor prezente în magazin în acel moment, clienți și angajați, au fost evacuați în siguranță, iar intervenția rapidă a echipelor de intervenție a permis stingerea incendiului într-un interval scurt de timp.

Menționăm că, în momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei.

De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoșani respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident.

Prioritatea noastră este să asigurăm că toți cei afectați de acest incident primesc îngrijirea și suportul necesar. Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a investiga și stabili cauzele exacte ale exploziei și vom reveni cu informații oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate.

Le mulțumim echipelor de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă. Eforturile lor rapide au permis gestionarea eficientă a situației și transportarea imediată a persoanelor afectate la spital.  Ne preocupăm să sprijinim recuperarea victimelor și vom pune la dispoziție toate resursele necesare în acest scop” este punctul de vedere transmis de compania Dedeman.

13:07, 07 Jun. 2024

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat. În urma misiunilor de căutare, salvatorii nu au identificat alte persoane surprinse.

13:07, 07 Jun. 2024

Patru dintre cele 13 victime ale exploziei sunt în stare gravă, doi dintre pacienți fiind intubați. Pacienții prezintă arsuri de diferite grade într-o proporție de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului, a transmis Ministerul Sănătății.

Doi dintre pacienții aflați în stare gravă vor fi transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, iar doi la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU.

12:17, 07 Jun. 2024

Centrul comercial Dedeman deține autorizație de securitate la incendiu, precizează ISU Botoșani.

12:15, 07 Jun. 2024

În urma exploziei există 13 victime, 12 dintre acestea salvate de pompieri. Una dintre persoanele afectate s-a prezentat singură la Unitatea de Primiri Urgențe.

Un bărbat intubat, ventilat mecanic, a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la spital.

12:13, 07 Jun. 2024

Explozia ar fi avut loc la o centrală de gaz, iar în urma primelor informaţii toţi răniţii erau angajaţii magazinului, a transmis Raed Arafat.

12:12, 07 Jun. 2024
Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că din cele 12 persoane rănite, toți angajați ai magazinului, patru au arsuri de gradul I și II pe 10-15% din suprafața corpului, iar una este în stare gravă, intubată.
Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că au fost trimise patru elicoptere SMURD, inclusiv aeronava Black Hawk, iar avionul SMURD este pregătit să aducă victimele la București.

O explozie puternică, urmată de incendiu, a avut loc astăzi la magazinul Dedeman din Botoșani. Potrivit ISU Botoșani, explozia s-a produs în jurul orei 10:00, iar la fața locului s-au deplasat imediat echipaje de pompieri, ambulanțe și SMURD.

Magazinul a fost evacuat imediat după explozie, iar din primele informații, cel puțin 15 persoane au fost rănite și primesc îngrijiri medicale.

Echipele de intervenție caută acum alte persoane care ar fi putut fi surprinse în magazin și lucrează pentru stingerea incendiului.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului.

”Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la faţa locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanţe SMURD şi 1 unitate de terapie intensivă mobilă”, anunţă IGSU.
La faţa locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
Cauza exploziei este încă necunoscută, iar autoritățile urmează să investigheze incidentul.

Sursa RadioHit Iași:

Ar putea fi o imagine cu text care spune „RECEPȚIE MARFĂ ACCES CAMIOANE”Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, ambulanţă şi foc