Fabrica de utilaje agricole Sembraz din Sibiu, scoasă la vânzare

Acționarii fabricii de utilaje agricole și confecții metalice Sembraz Sibiu, înființată în 1935, au decis să vândă toate clădirile și terenurile de pe strada Henri Coandă din localitate, termenul de depunere a ofertelor fiind stabilit la finele lunii ianuarie.

Suma pe care o cer acționarii Sembraz pentru cele 2,1 ha de teren și clădirile de peste 7.000 de mp de pe strada Henri Coandă este de cel puțin 5 milioane de euro, la care se adaugă TVA.

Concret, este vorba de clădiri de birouri, cu parter și trei etaje, precum și o suprafață utilă de 1.900 de mp, dar și hala de fabricație, cu un singur nivel și 4.750 de mp suprafață utilă. De asemenea, mai există ateliere sau depozite, potrivit Turnul Sfatului.ro.

”Nu pot fi făcute oferte parțiale, activele propuse spre vânzare fiind astfel considerate un singur bun supus procedurii selecției de oferte. Criteriul de atribuire este cel mai bun preț oferit, cu respectarea prețului minim”, se arată în anunțul acționarilor Sembraz.

Termenul de depunere a ofertelor de către cei interesați a fost fixat pe 30 ianuarie 2023.

Sembraz a fost înființată în 1935 și a funcționat de-a lungul timpului în diferite locații. Pe vremea comuniștilor a purtat numele de Întreprinderea de Mecanizare a Agriculturii, denumire schimbată în 1991 în Sembraz. Acționarul principal al societății este Transilvania Investments Alliance SA (fosta SIF Transilvania) care deține un pachet de 90,96% din acțiuni.

În ultimii ani, activitatea s-a redus considerabil, fabrica ajungând să producă utilaje agricole doar pentru micii fermieri și numai la comandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...