Facebook a lansat o aplicație de dating în România. Concurează cu Tinder

Facebook a lansat joi serviciul Facebook Dating, o funcție gratuită de întâlniri online disponibilă în 32 de state din Europa, inclusiv România. Lansarea vine cu o întârziere de opt luni, anunță Reuters.

Facebook Dating este disponibil în 32 de țări din Europa și trebuia să fie lansat în luna februarie, dar o serie de obiecții formulate de o autoritate europeană cu rol de reglementare au determinat amânarea cu opt luni.

Oficiul comisarului pentru protecţia datelor personale (DPC) din Irlanda, principala autoritate cu rol de reglementare la nivelul Uniunii Europene a activităţilor desfăşurate de cele mai mari companii de tehnologie din lume, a dezvăluit că a fost înştiinţat abia pe 3 februarie în legătură cu lansarea Facebook Dating, programată a acestui serviciu pe 13 februarie.

DPC a spus totodată că nu primise de la Facebook documentaţia referitoare la normele de protecţie a datelor personale.

Facebook Dating, un serviciu gratuit de întâlniri online integrat în aplicaţia Facebook, a fost lansat în Statele Unite în septembrie 2019. Înainte de lansarea de joi pe piaţa europeană, serviciul era disponibil în 20 de ţări.

Kate Orseth, directorul de produs al serviciului Facebook Dating, a precizat că utilizatorii pot alege să îşi creeze un profil pentru întâlniri online şi să îl şteargă apoi în orice moment, fără ca această operaţiune să implice ştergerea contului oficial de Facebook, scrie Agerpres.

Prenumele şi vârsta utilizatorului din noul profil vor fi preluate automat din contul oficial de Facebook şi nu vor putea fi editate pe noul serviciu de întâlniri online. „Numele de familie al utilizatorului nu va fi afişat, iar utilizatorul poate să aleagă dacă doreşte sau nu doreşte să distribuie alte informaţii personale din profilul său online”, a precizat Kate Orseth. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...