Facebook lansează un sistem de alertă pentru a ajuta la localizarea copiilor dispăruți din România

Facebook anunță lansarea sistemului Amber Alert în România printr-un parteneriat cu Poliția Română. Dacă un copil dispare, Facebook va distribui o alertă persoanelor din zonele în care acesta a fost văzut ultima dată.

Alertele vor include informații detaliate și o fotografie a copilului. Până în acest moment, Amber Alert a fost lansat în 24 de țări la nivel global. Sistemul funcționează în două țări din Europa Centrală și de Est: Bulgaria și Lituania.
AMBER Alert va apărea în News Feed-ul persoanelor din zona de căutare desemnată și va include o fotografie a copilului dispărut, precum și orice informații disponibile, cum ar fi numele și descrierea copilului, precum și persoana suspectată de răpire, dacă se știu astfel de date.

O alertă de acest tip este emisă atunci când forțele de ordine stabilesc că un copil a fost răpit

Deoarece eficacitatea alertei depinde, în mare măsură, de numărul de persoane la care ajunge, iar apariția unei alerte va fi rară, oamenii nu vor putea să oprească notificările viitoare, dar vor putea închide pur și simplu alerta, explică cei de la Facebook. Oamenii vor putea să acceseze alerta și ulterior, pentru detalii pe care le-au pierdut din vedere la momentul respectiv și vor putea să o distribuie către prieteni.

Decizia de a declara o Alertă AMBER este luată de Poliția Română. Atunci când o autoritate a statului este notificată cu privire la răpirea unui copil, aceasta trebuie să stabilească dacă în comunitatea respectivă există suficiente informații care să ajute la recuperarea acestuia.

O alertă de acest tip este emisă atunci când forțele de ordine stabilesc că un copil a fost răpit, este în pericol și există suficiente informații pentru ca întreaga comunitate să ajute la recuperarea copilului. În cazul unui astfel de eveniment, Poliția Română va fi în contact cu echipa de securitate a Facebook, iar Facebook va trimite apoi alerta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...