Factură-șoc! S-a trezit că are de plătit la curent de 27 de mii de lei

Un român s-a trezit că are de plătit nu mai puțin de 27.000 de lei, factura de curent la Electrica Furnizare pe un an întreg.

Românii care au început să primească facturile la energie electrică au avut parte de un adevărat șoc. Este și cazul unui bărbat are de plătit peste 27 de mii de lei, după ce i-a fost emisă factura pe tot anul. Asta în condițiile în care marii furnizori au anunțat că emiterea facturilor se va face oricum cu întârziere în această perioadă. 

Disperat, clientul a apelat la ajutor pe un grup de Facebook.

„Bună ziua, electrica furnizare timp de un an nu mi-a mai emis facturi din cauza unei erori iar acum mi-a emis pe tot anul o singură factură la ce tarife au vrut ei… Este altă procedură decât reclamație la OPC?,” a scris clientul exasperat.

Oamenii l-au sfătuit să conteste factura în scris, iar apoi să facă de urgență plângere la ANRE, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

„Pai trebuia sa anunțați dumneavoastră la ei sa va emită factura, totuși timp de un an,,, eu mergeam la sediu pana la urma și rezolvam problema,” l-a sfătuit un utilizator Facebook.

„De ce la OPC…direct în instanță, acțiune de anulare a acestei facturi și obligarea la defalcate facturii pe luni de zile (dacă probabil ați transmis și indexul) și sa cereți și daune pentru acest comportament,” a mai scris alt internaut.

„Mie mi-au trimis o factura cu 2600de kW.de si pe ceas era 500de KW consumați am contestat in scris au venit de 3ori sa citească ceasul si ei spuneau ca e greșeală. După 3 luni mi-a venit o avertizare daca nu plătesc îmi taie curentul am plătit in octombrie nici acuma nu am consumat acele KW te ce am plătit cu 6 luni înainte.Astea sunt niște hoți legitimați!” s-a -mai plâns un membru al grupului.

Cazul nu este unul izolat. Tot mai mulți români se plâng că au primit facturi cu sume uriașe de plată. Asta după ce marii furnizori de energie au anunțat că emiterea facturilor la curent se va face cu întârziere în această perioadă. Probleme similare au fost și în luna decembrie, când au fost emise facturi doar pe prima jumătate a lunii, din cauza haosului legislativ. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...