Familia Williams se retrage din Formula 1 după vânzarea echipei către fondul american Dorilton Capital

Familia Williams a anunțat, pe site-ul williamsf1.com, că se va retrage de tot din echipa de Formula 1. Marele Premiu al Italiei, de la Monza, din acest weekend, va fi ultimul pentru familia Williams în F1.

Sir Frank Williams, 78 de ani, a fondat echipa de Formula 1 în 1977 împreună cu Sir Patrick Head și a deținut-o până acum mai puțin de două săptămâni, când a fost vândută către fondul de investiții american Dorilton Capital. Familia Williams părăsește F1 după 43 de ani și 739 de Mari Premii.

Fiica fondatorului, Claire Williams, 44 de ani, este încă vicepreședintele echipei, dar va renunța la funcție după cursa de la Monza.

„Viitorul echipei este asigurat și simțim că este momentul să ne retragem din sport. Ca familie, prioritatea noastră a fost mereu Williams. Suntem în acest sport de peste patru decenii. Suntem incredibil de mândri de realizările noastre și de moștenirea pe care o lăsăm”, spune Claire Williams.

O nouă eră

Va începe o nouă era pentru echipa din Formula 1, care va păstra numele de Williams Racing. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică, dar echipa a înregistrat pierderi de 10,1 milioane lire sterline în 2019, comparativ cu un profit de 16 milioane lire sterline în 2018. Veniturile au scăzut anul trecut până la 95,4 milioane lire sterline, față de venituri de 130,7 milioane lire sterline în 2018.

Valoarea de piață estimată a echipei Williams se ridica la 120 milioane euro anterior tranzacției, sumă în care nu s-a luat în calcul și schimbarea managementului echipei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...