Fanii lui Djokovic s-au încăierat cu poliția. Sportivul poate intra în Australia

Novak Djokovic a ieșit din carantină după ce instanța a decis că nu există motive rezonabile pentru care autoritățile de la frontieră i-au anulat viza de intare în Australia, scrie BBC.

O decizie privind anularea din nou a vizei lui Novak Djokovic nu va fi luată astăzi, scrie The Sydney Morning Herald.

Guvernul a avut la dispoziție patru ore pentru a decide dacă să anuleze din nou viza lui Djokovic cât timp acesta era în detenție, însă acel timp a trecut, ceea ce înseamnă că jucătorul de tenis este liber să plece.

Fanii lui Djokovic s-au încăierat cu poliția la Melbourne și au cerut eliberarea tenismenului. S-au adunat în fața biroului avocaților sportivului, după ce au auzit un zvon neconfirmat că ar fi fost arestat din nou. Aceștia au înconjurat o mașină în care s-ar fi aflat tenismenul. Forțele de ordine au folosit spray lacrimogen după ce un tânăr s-a urcat pe mașina în care s-ar fi aflat sârbul.

O jurnalistă sârbă susţine că tocmai a vorbit cu tatăl lui Novak Djokovic şi acesta i-ar fi spus că sportivul este în continuare „arestat”, în ciuda deciziei instanţei şi că autorităţile australiene vor să-l expulzeze. Este însă o informaţie care nu a fost confirmată şi din alte surse.

Un consilier al guvernului australian a spus că, într-adevăr, ministerul Imigraţiei poate să-i anuleze din nou viza tenismenului, fără să precizeze pe baza căror motive.

În cursul zilei de luni, Djokovic a fost eliberat din centrul unde era reţinut pentru a fi împreună cu avocaţii săi în timpul audierii, iar judecătorul Kelly şi-a exprimat neliniştea legată de refuzarea derogării medicale pe care a obţinut-o iniţial Djokovic.

„Un profesor şi un medic foarte calificat au prezentat scutirea sa medicală. În plus, excepţia medicală şi motivul pentru care a fost oferită a fost ratificată separat de o comisie formată din specialişti ai statului Victoria”, a spus Kelly, care s-a întrebat retoric în faţa curţii: „Ce putea face mai mult acest om?”.

Autoritățile l-au oprit pe sportiv la frontiera Australiei, după ce s-a descoperit că viza sa cu derogare medicală de la a fi vaccinat anti-Covid nu este întocmită legal. Dojokovic primise o derogare pentru a putea participa la Australian Open.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Cardul de energie – Ce se va întâmpla cu beneficiarii care...

Autoritățile iau în calcul să schimbe unele reguli care vizează beneficiarii cardului de energie, care își schimbă domiciliul, potrivit unui proiect de act normativ. Proiectul...