Fără precedent: Estimarea nivelului de hărțuire pe Facebook

Zilele acestea, pentru prima dată în istoria sa, Facebook a dezvăluit frecvenţa apariţiei hărţuirii şi „bullying”-ului pe platforma sa. Oficialii companiei au comentat și cu la cele 9,2 milioane de conţinuturi eliminate de pe Facebook.

Compania a anunțat că acest tip de conţinut a apărut de 14-15 ori la fiecare 10.000 de vizualizări pe site, în al treilea trimestru al anului 2021. De asemenea, compania, care şi-a schimbat recent numele în Meta, a comunicat, de asemenea, că acest tip de acţiune apare de 5-6 ori la 10.000 de vizualizări pe Instagram. Compania, aflată de mult timp sub observaţie pentru modul în care gestionează abuzurile, a ajuns în centrul atenţiei după ce o fostă angajată, Frances Haugen, a făcut publice documente interne, printre care se numără şi cercetări şi discuţii privind efectele aplicaţiei Instagram asupra sănătăţii mintale a adolescenţilor şi despre eventualele disensiuni cauzate de platformele Facebook. Haugen a afirmat că documentele indică faptul că firma alege profiturile financiare în detrimentul siguranţei utilizatorilor.

Facebook a contrazis această caracterizare, afirmând că documentele au fost folosite pentru a crea o „imagine falsă”. Facebook a susţinut că numerele legate de hărţuire şi „bullying” se referă la situaţiile în care compania nu a avut nevoie de informaţii supliementare, cum ar fi un raport din partea utilizatorului, pentru a decide dacă respectivul conţinut încalcă regulile. Compania a afirmat că dintre cele 9,2 milioane de conţinuturi pe care compania le-a eliminat de pe Facebook pentru încălcarea regulilor, 59,4% au fost descoperite proactiv.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole