Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, inclusă în proiectul „România Educată”

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi va face parte din Comitetul Interministerial pentru implementarea proiectului România Educată, a anunţat miercuri ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Pentru susţinerea echităţii şi performanţei am stabilit că reprezentantul Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi va face parte din Comitetul Interministerial pentru implementarea proiectului ‘România Educată’”, a anunțat Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei, în urma întâlnirii cu reprezentantul FNAP.

Conform ministrului, au mai fost abordate și alte subiecte, precum nevoia unui curriculum de tranziţie până când vor exista la nivel liceal planurile cadru dorite de toţi.

Acel curriculum, care să fie într-adevăr ceea ce aşteaptă societatea şi ceea ce aşteaptă angajatorii de la şcoala românească. am agreat nevoia de standardizare a evaluărilor. M-a bucurat să văd că FNAP susţine standardizarea evaluărilor şi susţine importanţa evaluărilor spre exemplu la clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Agreează proiectul prin care urmează să fie eliminat subiectivismul uman în evaluare. Practic din cele 18 puncte din punctul de vedere al Ministerului Educaţiei nu a existat nici măcar un singur punct de dezacord. Întâlnirile vor fi trimestriale iar FNAP va fi reprezentată la nivelul comitetului interministeria”, a mai spus Cîmpeanu.

Reprezentantul Ministerului Educaţiei a declarat marţi că şi preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor va avea statut de invitat permanent în Comitetul Interministerial pentru Implementarea proiectului “România Educată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...