Federer donează 500.000 de dolari pentru copiii Ucrainei

Lumea artistică, dar și lumea sportului de pe toate meridianele au luat, în cele mai bine de trei săptămâni de când Rusia a declanșat războiul din Ucraina, atitudine, în fel și chip. Unii s-au dezis de Putin și de Rusia, alții s-au dus voluntari să ajute, o altă parte a donat sume de bani sau ajutoare în lucruri de imediată necesitate.

Roger Federer, fost numărul 1 în tenis sau, cum i se mai spune, sportul alb, face și el o donație importantă pentru copiii ucraineni ai războiului. El a postat un mesaj pe o rețea de socializare unde precizează: „Eu și familia mea suntem îngroziți să vedem imagini din Ucraina și avem inima frântă pentru oamenii nevinovați care au fost atât de teribil de afectați. Vom apăra pacea și vom oferi asistență copiilor Ucrainei care au nevoie de tratament. Aproximativ 6 milioane de copii ucraineni nu pot merge, în prezent, la școală și știm că este un moment critic pentru accesul la educație. Dorim să-i sprijinim în a face față acestei experiențe traumatizante. Vom face acest lucru prin intermediul Fundației Roger Federer, sprijinind War Child Holland cu o donație de 500.000 de dolari pentru a asigura accesul continuu la școală pentru copiii ucraineni”.

Fundația care poartă numele lui Roger Federer nu este la prima acțiune destinată educației copiilor din întreaga lume. Printre alții, de beneficiile acesteia profită șu copiii săraci ai Africii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...