Federer nu știe dacă va juca meciul din optimi de la Roland Garros

Publicat: 06 iun. 2021, 22:30, de Răzvan Zamfir, în SPORT , ? cititori
Federer nu știe dacă va juca meciul din optimi de la Roland Garros
Roger Federer (Foto Facebook)

„Nu ştiu dacă voi juca meciul din optimi” de la Roland Garros, a declarat sâmbătă noaptea elveţianul Roger Federer (8 ATP, favorit nr. 8) după partida foarte solicitantă, de aproape patru ore, cu germanul Dominik Koepfer (59 ATP) din turul al treilea.

Federer s-a impus greu, în patru seturi, 7-6 (7/5), 6-7 (3/7), 7-6 (7/4), 7-5, şi urmează să îl întâlnească în runda următoare pe italianul Matteo Berrettini (9 ATP, cap de serie nr. 9).

Trebuie să decid dacă voi continua sau nu. Voi vedea în ziua următoare dacă există vreun risc în cazul în care voi forţa sau poate odihna îmi va prinde bine. La fiecare joc trebuie să reevaluez situaţia şi să văd a doua zi în ce stare mă trezesc şi cum îmi este genunchiul”, a spus elveţianul, referindu-se şi la turneul pe iarbă de la Halle care va debuta pe 14 iunie.

Operat de două ori la genunchiul drept în 2020, Federer (39 ani), cu 20 de titluri de Grand Slam, a revenit în circuit în martie, la turneul de la Doha, după o absenţă de un an.

Federer şi-a anunţat priorităţile pentru 2021, turneul său de suflet de la Wimbledon şi Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), medalia de aur la simplu fiind singura care îi lipseşte din palmaresul său prestigios.