Femeia care a vrut să îl otrăvească pe Trump, găsită vinovată de justiția SUA

Femeia în vârstă de 53 de ani din Quebec, Canada, care i-ar fi trimis o scrisoare otrăvită președintelui american Donald Trump a fost găsită vinovată sub acuzația de amenințări la adresa președintelui Statelor Unite, de o instanță din New York.

Pascale Ferrier s-a prezentat în fața unui magistrat federal din Buffalo, la granița cu Canada, unde a fost arestată duminică, în prezența unui avocat numit din oficiu.

Chiar dacă nu i s-a cerut să decidă în acest moment dacă va pleda sau nu vinovată, judecătorul Kenneth Schroeder a anunțat că pledează nevinovată în numele său, ceea ce îi conferă mai multe drepturi în acest moment.

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, Pascale Ferrier i-a trimis o scrisoare președintelui SUA, plic ce conținea ricină, o otravă potenșțial mortală.

Conform agentului care s-a ocupat de anchetă, în scrisoare se afla următorul mesaj adresat lui Trump:

 „Ţi-am găsit un nume nou: clovn tiran urât. Sper să îţi placă. Distrugi Statele Unite şi le conduci la dezastru”. „Renunţă, nu candida la aceste alegeri”, a scris acuzata, după care menţiona că a strecurat în scrisoare „un cadou special” – otrava – pentru a-l „ajuta” pe Donald Trump să se hotărască.

„Dacă asta nu funcţionează, voi găsi o reţetă mai bună pentru o altă otravă sau îmi voi folosi arma în ziua în care voi putea veni”, a mai spus ea şi a semnat „Spirit rebel liber”.

Anchetatorii au găsit în alte șase scrisori formulări și semnătura asemănătoare. Respectivele scrisori au fost găsite în Texas la mijlocul lunii septembrie unor persoane care lucrează în închisori unde Ferrier a fost închisă în 2019, după arestarea ei pentru deținerea ilegală de arme de foc.

Acuzata, care a vorbit doar monosilabic în timpul şedinţei de marţi, a solicitat o audiere specială, stabilită pentru 28 septembrie, în care procurorii americani vor trebui să prezinte dovada identităţii sale înainte de a putea continua procedurile.

Până atunci, femeia va rămâne în închisoare, procurorii considerând că există un risc ridicat ca acuzata să fugă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...