Femeia nu-și cunoaște valoarea

Îți cunoaște – ori nu – femeia valoarea? Știe ce poate, știe cine e, știe ce are? Uneori, mă gândesc că nu are nici cea mai vagă idee. Și-mi spun ca Dumnezeu, când a creat-o. Pe ea, pe femeie. Ea nu-și cunoaște valoarea, așa s-a temut Domnul! Hai să vedem cum a fost:

Dumnezeu creând femeia, muncea târziu în cea de-a șasea zi. La El a venit un înger și l-a întrebat: “De ce pierzi atâta timp pentru lucrul ăsta?”

Dumnezeu i-a răspuns: “Uită-te la toate detaliile pe care trebuie să le respect pentru a o face! Ea trebuie să se spele ușor, dar să nu fie din plastic, să aibă mai mult de 200 de părți care se mișcă și, în același timp, să fie grațioasă. Trebuie să se poată vindeca singură când este bolnavă; să poată să muncească câte 18 ore pe zi. Ea trebuie să aibă doar două mâini, dar cu ele să poată cuprinde mai mulți copii deodată și să îi poată îmbrățișa în așa fel încât să le treacă orice durere.” Îngerul a rămas impresionat:

“Este un model standard? Asta e imposibil! Prea multă muncă pentru o zi. Lasă pe mâine.”

“Nu” – a zis Dumnezeu, “o voi termina azi și ea va fi preferata mea.”

Îngerul s-a apropiat și a atins-o: “Doamne, dar e așa de fină!”

“Da, este fină, dar, de asemenea, am făcut-o și foarte puternică. Nici nu poți să-ți imaginezi câte poate să suporte și să învingă. Arată fragilă, dar în ea se ascunde o putere imensă.”

“Poate să gândească?” – a întrebat îngerul.

Dumnezeu a răspuns: “Ea poate nu numai să gândească, dar și să convingă.”

Îngerul a atins obrazul femeii: “Doamne, se pare că are undeva un defect – are obrazul ud.”

“Nu, nu este defectă,”- l-a corectat Dumnezeu- “acestea sunt lacrimi.”

“Pentru ce sunt ele?” – a întrebat îngerul.

“Prin ele își exprimă tristețea, dragostea, singurătatea, suferința și mândria.”

Îngerul era cu adevarat impresionat: “Doamne, ești un geniu! Te-ai gândit la toate. Femeia este cu adevărat uimitoare.”

“O, da!” – a spus Dumnezeu. “Ea are puteri cu care poate să uimească bărbatul. Ea poate să râdă, atunci când îi vine să plângă. Ea poate să zâmbească, atunci când este speriată. Ea o să ajute pe altul, atunci când ea însăși are nevoie de ajutor. O singură privire de-a ei poate face ceea ce nici unui bărbat nu-i stă în putere…”

Îngerul nu putea scoate niciun cuvânt și o privea uluit.

Atunci Dumnezeu a oftat: “Numai că, un lucru la ea nu este în regulă. Un singur neajuns, pe care, dacă ea nu o să-l corecteze, poate să-i strice viața.”

“Care este acesta?” întreabă îngerul.

“Ea nu-și cunoaște valoarea…”

Ei, dragi femei… Poate că e timpul să ne știm valoarea…

Mai multe articole...

Cele mai citite articole