Femeie DJ a riscat să fie coborâtă din avion. Motivul: nu purta sutien!

Publicat: 30 mart. 2024, 18:33, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în LIFESTYLE , ? cititori
Femeie DJ a riscat să fie coborâtă din avion. Motivul: nu purta sutien!

DJ Lisa Archbold a cerut o întâlnire cu patronul companiei aeriene americane Delta, relatează AFP. Subiectul întâlnirii este că a fost ameninţată cu debarcarea dintr-un avion al companiei pentru că nu purta sutien sub tricou.

Lisa Archbold tocmai urcase la bordul unui avion care asigura o legătură de la Salt Lake City la San Francisco, când o însoţitoare de bord a luat-o de o parte, spune ea, înainte de zbor. Motivul a fost că tricoul pe care-l purta lăsa să se ghicească forma sânilor şi a sfârcurilor.

”Însoţitoarea de bord i-a spus că, atunci când pasagerii poartă haine ofensatoare sau dezvăluitoare, politica oficială a Delta este să-i excludă de la zboruri”, a declarat avocata sa, Gloria Allred, la Los Angeles, denunţând un comportamernt ”discriminatoriu”.

Pentru a putea rămâne la bord, femeia, în vârstă de 38 de ani, a fost nevoită să-şi pună o haină peste tricou.

”Am fost luată ca ţintă şi umilită”, a declarant Archbold, detaliind cum însoţitoarea de bord a convocat-o şi a scos-o din avion în faţa celorlalţi pasageri.

În loc să depună o plângere, această  DJ-ița a cerut o întâlnire cu patronul Delta, pentru a-i cere modificarea unei politici pe care o consideră discriminatorie.

”Ce va face Delta pentru tinerele mai mici de 18 ani?” și ”La ce vârstă trebuie să se asigure tânăra că nu i se văd sfârcurile sub tricou?” sunt întrebările pe care ar vrea să I le pună managerului companiei aeriene.

”După ultimele ştiri, talibanii nu conduc Delta”, a conchis ea.

”Pasagerii bărbaţi nu sunt obligaţi să-şi acopere tricourile cu o cămaşă sau o haină”, a arătat avocata Lisei.”Ei nu sunt obligaţi nici să poarte sutien pentru a se îmbarca sau a rămâne la bordul unui avion, iar femeile nu ar trebui să fie obligate să poarte sutiene”, a mai subliniat ea.

Potrivit avocatei, cadrul american de reglementare autorizează companiile aeriene să excludă un pasager de pe un zbor numai dacă reprezintă un risc la adresa securităţii avionului sau pasagerilor. Însă nu acesta a fost clientei sale.”Nici sânii săi şi nici ai vreunei alte femei nu au încercat niciodată să preia controlul unui avion”, a declarat ea.”Sânii nu sunt arme de război şi nu este o crimă ca o femeie sau o fată să-i aibă”, a mai spus ea în încheiere.

Conducerea Delta, contactată de AFP, a anunţat doar că a prezentat ”scuze” acestei cliente.