Femeile necăsătorite fără copii sunt „cel mai sănătos și mai fericit subgrup al populației”, spune expertul Paul Dolan

„Cel mai sănătos și mai fericit subgrup al populației sunt femeile care nu s-au căsătorit niciodată sau nu au avut copii”, a explicat Paul Dolan, profesor de științe comportamentale, pentru The Guardian.

Paul Dolan, care predă la London School of Economics, a declarat că „persoanele căsătorite sunt mai fericite decât alte subgrupuri ale populației”, doar „atunci când soțul lor este în cameră și sunt întrebați cât de fericiți sunt”. „Când soțul nu este prezent: f-mizerabil”, a adăugat el.

Comentariile lui Dolan vin la scurt timp după lansarea cărții sale Happy Ever After: Escaping the Myths of the Perfect Life (Fericiți până la adânci bătrâneți: Evadarea din miturile vieții perfecte). Cartea, potrivit The Guardian, reflectă datele din American Time Use Survey (ATUS), care a studiat diferite tipuri de persoane – singure, căsătorite , separate, divorțate și văduve – pentru a compara nivelurile de fericire.

Bărbații, mult mai fericiți în căsătorie

Ce este interesant este că opusul era adevărat pentru bărbați. Ceea ce înseamnă că păreau să obțină mai mult din beneficiile căsătoriei decât femeile, deoarece, așa cum a explicat Dolan, s-au „liniștit” după ce s-au legat.

Îți asumi mai puține riscuri, câștigi mai mulți bani la locul de muncă și trăiești puțin mai mult”, a spus el.

„Pe de altă parte, ea trebuie să suporte asta și moare mai repede decât dacă nu s-ar fi căsătorit niciodată. (…) Avem câteva date longitudinale bune care urmăresc aceleași persoane de-a lungul timpului.

Dar voi face un mare deserviciu față de această știință și voi spune doar: Dacă ești bărbat, ar trebui să te căsătorești; dacă ești femeie, nu te deranja ”, a adăugat Dolan.

Femeile căsătorite, mai vulnerabile la afecțiuni psihice și fizice

Femeile de vârstă mijlocie căsătorite au văzut, de asemenea, o creștere a potențialelor afecțiuni psihice și fizice, a spus Dolan.

„Vedeți o femeie singură de 40 de ani, care nu a avut niciodată copii și spuneți: este păcat, nu-i așa? Poate că într-o zi vei întâlni tipul potrivit și asta se va schimba. (…)

Nu, poate se va întâlni cu tipul greșit și asta se va schimba. Poate va întâlni un tip care o face mai puțin fericită și mai puțin sănătoasă și va muri mai devreme”, a concluzionat profesorul.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole