Femeile rămân cu sechele mai mari după infectarea cu Covid-19

Conform unor studii de specialitate din Marea Britanie, femeile cu vârste cuprinse între 40-50 de ani, care sunt confirmate cu noul tip de coronavirus, sunt mai predispuse la simptome prelungite.

După ce au trecut prin boală, simptomele precum oboseala, respiraţia dificilă şi depresia își pot pune amprenta asupra organismului femeilor o perioadă îndelungată.

Medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, Sorin Rugină, a vorbit la Digi24 despre aceste efecte.

La modul general e acceptat că infecția, dacă se vindecă sau ne debarasăm de virus, cam în patru săptămâni, lasă în urmă o serie de simptome. Tot ce e peste 12 săptămâni e conceput în sindromul post-Covid, care are o serie de manifestări restante, unele cu caracter sechelar, adică rămân pe perioade lungi și nu retrocedează, sunt cauzate de faptul că virusul, în faza acută, determină un sindrom inflamator. Studiul încadrează femeile de 40 – 50 de ani cu forme severe ca având un pericol mai mare de a rămâne cu tulburări respiratorii, depresie. Simptomele trebuie cunoscute pentru ca pacientul trebuie urmărit în timp, ca să se poată interveni medical în scopul diminuării inflamației. Cortegiul de simptome afectează toate aparatele și organele, ne interesează în principal cele pulmonare. Sunt și simptome cardiovasculare, neuropshiatrice, cardiace”, a explicat medicul.

Pentru a ne recupera cât mai repede și eficient după boală, managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat că este important ca recuperarea să fie un proces activ, în care să fie implicați medicii de familie, dar și specialiștii, în funcție de simptomele care apar.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole