Fenomen ciudat, în timpul cutremurului din Gorj. Semnale neobișnuite de la sistemul de alertare

Specialiștii INFP fac cercetări pentru a stabili dacă a fost un cutremur și în Vrancea sau sistemul rapid de alertă a pornit ca urmare a cutremurului din Gorj.

Primele informații după cutremurul de 5,7 grade pe scara Richter produs în Gorj arătau că a avut loc un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter în Vrancea, la o adâncime de 28,6 km. Ulterior, informațiile au fost revizuite, fiind comunicate datele cutremurului de 5,7 grade din Gorj.

Citește și: Specialist INFP, după cutremurele din Gorj: Este pentru noi o surprinză că zona respectivă s-a activat

Un cercetător din cadrul Institutului Național pentru Fizica Pământului a declarat pentru „Adevărul” că sistemul rapid de alertă din Vrancea a pornit în timpul cutremurului din Gorj, iar asta i-a făcut pe specialiști să creadă fie că au avut loc două cutremure simultan, fie că seismul din Gorj a declanșat sistemul rapid de alertă din Vrancea.

Specialistul consultat de „Adevărul” a explicat că „e posibil ca sistemul din Vrancea să fi funcționat greșit”, nefiind informații certe că un cutremur din Vrancea a avut cu adevărat loc.

Citește și: Cutremur de 5,2 în Gorj! S-a simțit și în Bulgaria și Serbia

Specialistul INFP a mai explicat că se analizează motivele pentru care sistemul din Vrancea a pornit, iar dacă se ajunge la concluzia că seismul cu epicentrul în Gorj a dus la declanșarea sistemului rapid de alertă din Vrancea „ar fi un precedent”.

Reamintim, un cutremur cu o intensitate de 5,7 grade a avut loc marți în Gorj. Seismul, care vine la doar o zi după un alt cutremur de 5,2 înregistrat în aceeași zonă, a fost resimțit și în centrul și vestul țării, scrie adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...