Fenomen incredibil: Blocaje în porturile din toată lumea

Se înregistrează blocaje în aproape toate porturile din lume, iar containerele cu mărfuri se adună cu fiecare oră. Nu există personal suficient nici pentru descărcare, nici pentru transport. Experții estimează că transportul maritim se va scumpi și, implicit, toate produsele.

Traficul din porturi devine și mai intens în această perioadă a anului, țînând cont că se apropie sărbătorile. În acest an însă aglomerația din porturi e practic imposibil de gestionat, marile porturi europene fiind într-o situație critică. Potrivit presei străine, cei care lucrează la autoritatea portuară, din diferite părți ale lumii, spun că e mare cerere de mărfuri şi nici containere suficiente nu sunt.

De la haine, alimente și jucării, până la mașini

De altfel, prețul containerelor a crescut de șase până la zece ori și se estimează că, deși acum înregistrează unele fluctuații, și prețul transportului maritim va crește. Analiștii consideră situaţia e tot mai dificilă și cred că va fi nevoie de ani de zile pentru a reveni la situaţia de dinaintea pandemiei. Fenomenul e provocat, parţial, de schimbarea volumului de trafic. De exemplu, din ianuarie până în august, numărul containerelor de pe rutele trans-pacifice a crescut de 29 de ori. În al doilea rând, e o lipsă de docheri şi de şoferi de camion.

Prin urmare, sunt milioane de containere în porturile din toată lumea, cu mărfuri de toate felurile, de la haine, alimente și jucării, până la piese electronice și mașini. Comercianții, atât numele mari, cât și cei mai mici, se tem că vor avea încasări mici, din cauza lipsei de mărfuri, deși sperau că în acest an vânzările vor merge mai bine decât în 2020, când oricum au înregistrat pierderi uriașe din cauza pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...