Fenomenul Piața Universității sau Golaniada: Cine difuzează azi documentarul „Piața Universității-România”

Postul B1 TV va difuza duminică, ora 16:00, documentarul ”Piața Universității – România”, în regia lui Stere Gulea, la 32 de ani de la evenimentele care aveau să rămână cunoscute și sub numele de ”Fenomenul Piața Universității” sau ”Golaniada”.

Documentarul ”Piața Universității – România” este unul dintre cele mai apreciate repere cinematografice referitoare la protestele anti-comuniste de la începutul anului 1990, demonstrații pașnice care au fost reprimate cu brutalitate de către conducerea statului, în zilele de 13, 14 și 15 iunie.

Telespectatorii vor putea vedea imagini din timpul protestelor, dar și de la reprimarea brutală a acestora. În cadrul documentarului apar personaje din viața politică și din societatea civilă a anilor 90, atât manifestanți și reprezentanți ai acestora, cât și personaje din zona puterii sau lideri ai minerilor. O parte dintre aceștia sunt și în prezent în viața publică din România.

Documentarul ”Piața Universității – România”, în regia lui Stere Gulea, duminică, ora 16:00, pe B1 TV și www.b1tv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Câteva explicații pentru fanii fotbalului care se vor uita la meciul...

Azi e zi de meci! Stejarii vor întâlni Africa de Sud la Cupa Mondială de rugby, un meci gală pentru selecționata noastră. Probabil că mulți...

Dispar culturile fermierilor! Inteligența artificială dă erori grave la APIA

Situație incredibilă la APIA, din cauza erorilor la controlul prin teledetecție: fermierii s-au trezit că inteligența artificială nu le recunoaște culturile. Grâul devine soia,...