Fermă distrusă de incendiu. 600 de porci au ars de vii

Publicat: 10 iul. 2024, 09:46, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Fermă distrusă de incendiu. 600 de porci au ars de vii
Foto: Facebook

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de marți spre miercuri, la o fermă de porci din localitatea Lita, județul Cluj. Peste 600 de animale au murit.

Pompierii din județul Cluj au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o fermă de porci din localitatea Lita.

Potrivit ISU Cluj, apelul de urgență a fost primit la ora 3.46. La fața locului au ajuns echipajele de la Garda de Intervenție Băișoara.

Incendiul se manifesta generalizat la un singur imobil, de aproximativ 1.000 de metri pătrați, iar forțele au fost suplimentate. La misiune au luat parte câte o autospecială de la Turda, respectiv Florești.

„Flăcările au fost favorizate de materialele combustibile din interior, precum ar fi panourile din plastic care separau boxele unde se aflau porcii. Totodată, acoperișul a fost construit din panouri de tip sandwich”, transmit pompierii.

Un bărbat de aproximativ 30 de ani a suferit un atac de panică, fiind evaluat de paramedicii SMURD. Ulterior, acesta nu a necesitat transportul la spital.

612 porci nu au putut fi salvați.

Conform pompierilor, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit.