Fermier din Prahova, amendat cu 60.000 lei, pentru că a tratat rapiţa cu produse care pot dăuna albinelor

O societate din Prahova a fost amendată de Garda de Mediu cu 60.000 lei, deoarece a aplicat la cultura de rapiţă tratamente fitosanitare cu produse care pot dăuna insectelor polenizatoare, informează Garda de Mediu Prahova.

Comisarii au aplicat amenda unei societăţi din localitatea Filipeştii de Pădure, cu domeniul de activitate”cultivarea cerealelor”, pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei de mediu.

„Din verificările efectuate s-a constatat că societatea a efectuat la cultura de rapiţă înflorită tratamente fitosanitare împotriva dăunătorilor cu produse care nu sunt selective faţă de insectele polenizatoare. Totodată, precizăm că toţi operatorii economici din segmentul agricol au obligaţia implementării în activitate a codului de bune practici agricole în aşa fel încât să conducă la obţinerea unor producţii calitativ superioare şi rentabile, cât şi la protejarea şi conservarea mediului ambient, cu limitarea consecinţelor ecologice nefavorabile”, a arătat Garda de Mediu.

Citește și Lovitură sub centură pentru micii fermieri care vor să obțină micrograntul de 5.000 euro. Ce li se cere acum

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...