Fermierii bulgari protestează la graniță cu România

Publicat: 18 sept. 2023, 10:30, de Andreea Caraua, în SOCIAL , ? cititori
Fermierii bulgari protestează la graniță cu România

Producătorii de cereale din Bulgaria vor protesta astăzi, 18 septembrie, și mâine, pe întreaga suprafață a frontierei bulgaro-române. Se preconizează îngreunări ale traficului.

Autoritățile bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, că în perioada 18-19.09.2023, de-a lungul întregii frontiere româno-bulgare, sunt așteptate acțiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari”, a anunțat sâmbătă Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

Polițiștii avertizează că traficul de la punctele de trecere a frontierei poate fi îngreunat de proteste și s-ar putea ca timpul de așteptare să crească. Ei recomandă șoferilor să folosească aplicația Trafic Online, care se găsește pe site-ul Poliției de Frontieră.

Poliţia de Frontieră Română lucrează la capacitate maximă astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate în condiţiile actuale”, se specifică într-un comunicat al ITPF Giurgiu.