Fermierii români, de trei ori mai puțin decât polonezii. Ce despăgubiri pregătește UE

Fermierii afectați de afluxul de cereale din Ucraina vor fi despăgubiți din fondul de criză al UE prevăzut în PAC, numai că românii vor primi cel mai puțin, după câte se pare, deși mai mult de jumătate din tranzitul de cereale al Ucrainei se realizează prin țara noastră.

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, declara, luni, că se pregătește asistență pentru cele trei țări cele mai afectate de importul în exces de cereale din Ucraina, adică Polonia, România și Bulgaria, potrivit presei poloneze.

“Lansarea acestui ajutor este o chestiune de zile. Cele mai mari fonduri vor fi alocate Poloniei”, declara comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.

Ajutorul este destinat țărilor în care importurile crescute de cereale din Ucraina au perturbat funcționarea pieței. Polonezii ar urma să primească 30 milioane de euro, cu posibilitatea majorării de la bugetul de stat, a mai precizat Wojciechowski.

În piață se vehiculează că pentru Bulgaria este pregătită o sumă de 16 milioane euro, în timp ce românii se află la coadă cu doar 10 milioane euro. Cel mai probabil sumele au fost stabilite în funcție de solicitările făcute de autoritățile din țările respective.

Citeste si Grupul JD Agro Cocora preia o fermă în Constanța de la un francez și se apropie de 20.000 ha

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...