Grupul JD Agro Cocora preia o fermă în Constanța de la un francez și se apropie de 20.000 ha

Încă o tranzacție de top între investitorii străini care dețin terenuri agricole în România. Grupul JD Agro Cocora, deţinut de danezi, a achiziţionat o fermă agricolă cu o suprafaţă de peste 1.000 de hectare în judeţul Constanţa, de la un agricultor francez.

Investiția danezilor s-a ridicat la 10 milioane de euro. În prezent, JD Agro Cocora administrează 17.000 hectare, în trei județe. Pentru viitor, planurile de extindere prevăd atingerea unei suprafețe de peste 20.000 de hectare.

”Grupul JD Agro Cocora, jucător ce exploatează terenuri agricole, deţinută de investitori danezi prin Romania Farm Invest A/S, anunţă achiziţionarea unei ferme agricole cu o suprafaţă de aprox. 1.370 de hectare în judeţul Constanţa. Noua proprietate va fi integrată în cadrul fermei JD Agro Amzacea, aflată în comuna Amzacea, Constanţa”, a comunicat grupul.

Ferma de la Amzacea a aparţinut unui fermier francez care pornise afacerea în 1998. Unul dintre motivele pentru care JD Agro Cocora a optat pentru această achiziţie este faptul că terenul are o calitate foarte bună şi este amplasat în vecinătatea propriei ferme. În plus, nu este nevoie de investiţii suplimentare şi ea poate fi deja integrată în circuitul agricol al JD Agro Amzacea.

„Investiţia realizată pentru această nouă achiziţie a fost în valoare de 10 milioane de euro. Această decizie a venit ca un pas firesc în dezvoltarea companiei pe plan local, fiind în linie cu planurile Grupului de a se consolida atât prin achiziţii, cât şi prin arendarea de terenuri agricole. De altfel, până în 2025, vizăm administrarea unei suprafeţe totale de peste 20.000 de hectare la nivel local”, a declarat Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora.

Unde se află fermele danezilor

Ferma de la Amzacea are o suprafaţă totală de aproximativ 1.370 de hectare, din care 760 de hectare se află în proprietate, iar 610 de hectare în arendă. În urma acestei investiţii, ferma JD Agro Amzacea se va extinde cu 35% din punct de vedere al suprafeţei şi va ajunge la un total de 5.400 de hectare, distribuite în localităţile Amzacea, Chirnogeni şi Topraisar.

„Investiţia realizată în ferma din zona Constanţa ne aduce cu un pas mai aproape de obiectivele setate de consolidare a prezenţei pe plan local. Astfel, prin acest demers, grupul JD Agro Cocora va exploata în total 17.000 de hectare, din care 42% se află în proprietate, respectiv 7.200 de hectare”, a mai adăugat Hans Poulsen.

Citeste si Intabulări greșite, iar oamenii nu mai vor să dea proprietățile înapoi

Dincolo de ferma din judeţul Constanţa, JD Agro Cocora administrează o suprafaţă de 11.600 de hectare în judeţele Ialomiţa şi Buzău.

”Cele două ferme ale companiei dispun de echipamente performante şi de tehnologie la zi, având capacitatea de a atinge un nivel de eficienţă peste media pieţei. În plus, în prezent, JD Agro Cocora foloseşte tehnologia no till – fără arătură – pe întreaga suprafaţă lucrată, reducând astfel posibilele distrugeri ale solului, protejând microfauna şi sporind, astfel, umiditatea solului”, mai arată compania.

Cerealele reprezintă principala cultura în fermele deţinute sau arendate de JD Agro Cocora. În 2022, producția de cereale s-a ridicat la 62.500 tone, în ciuda secetei. Anul trecut, JD Agro Cocora a realizat  o cifră de afaceri de 26,4 milioane de euro.

Proiectul JD Agro Cocora s-a lansat în 2008 și a inclus achiziţionarea de terenuri agricole de 5.000 hectare şi construirea unei ferme noi în judeţul Ialomiţa. În prezent, JD Agro Cocora are în exploatare o suprafaţă de 17.000 hectare în judeţele Ialomiţa, Constanţa şi Buzău. Grupul de companii are 72 de angajaţi.

Principalul punct de lucru al companiei JD Agro Cocora este ferma din comuna Cocora, judeţul Ialomiţa, unde dispune de o hală pentru utilaje, spaţiu pentru birouri, precum şi un siloz de cereale cu o capacitate totală de depozitare de 40.000 de tone.

Citeste si Britanicii, șocați de ce au găsit în Piața Obor. La ei nu există salată, iar roșiile sunt cu rația

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...