Ferrari furat acum 28 de ani, recuperat de polițiști. Proprietarul, un cunoscut pilot de curse

Publicat: 04 mart. 2024, 18:32, de Filon Stan, în Internațional
Ferrari furat acum 28 de ani, recuperat de polițiști. Proprietarul, un cunoscut pilot de curse
Ferrari furat acum 28 de ani, recuperat de politisti

Bolidul a fost furat în anul 1995, iar oamenii legii nu i-au putut da de urmă, până acum, când mașina a ”ieșit la suprafață”, la 28 de ani distanță și mii de kilometri depărtare.

Poliția din Londra se poate lăuda că au închis un caz deschis în urmă cu 28 de ani, când a fost furat un Ferrari de 350.000 de lire sterline. Se întâmpla în anul 1995, iar păgubitul este chiar Gerhard Berger, celebrul pilot austriac de Formula 1.

Ferrari furat acum 28 de ani, recuperat de polițiști

Berger participa la Marele Premiu de la San Marino din 1995, organizat la Imola, Italia, când Ferrari-ul său F512M a fost furat. Tot atunci a rămas fără mașină și colegul său din Formula 1, Jean Alesi.

Cazul a fost abandonat zeci de ani, până în 2024 când, în luna ianuarie, polițiștii britanici au primit o sesizare de la Ferrari, care a făcut verificări cu privire la o mașină cumpărată de un american prin intermediul unui broker britanic în 2023, constatând că bolidul fusese furat. Se pare că bolidul a ajuns în Japonia, după ce a fost furat.

„Ferrari-ul furat – în valoare de aproape 350.000 de lire sterline – a dispărut timp de peste 28 de ani înainte de a reuși să îi dăm de urmă în doar patru zile. Anchetele noastre au fost minuțioase, am contactat autoritățile din întreaga lume. Am colaborat cu parteneri, inclusiv Agenția Națională a Criminalității, precum și Ferrari și reprezentanțe internaționale de mașini, iar această colaborare a fost esențială pentru înțelegerea istoricului vehiculului și pentru a împiedica ieșirea acestuia din țară”, a declarat ofițerul Mike Pilbeam, care a condus ancheta.

Momentan, nu au fost făcute arestări în cazul bolidului furat, însă cercetările continuă pentru a se ajunge la cel care a sustras mașina acum aproape 30 de ani.

Berger a fost unul dintre cei mai populari piloți în timpul carierei sale de 14 sezoane în Formula 1, în prioada 1984 -1997. Bolizi precum cel recuperat acum de Berger mai conduc și vedete precum Michael Jordan, Mike Tyson sau Elton John.