Piloți de vânătoare francezi, amenințați de ruși cu doborârea! ”Rusia se joacă cu nivelurile în privinţa agresivităţii”

Publicat: 22 feb. 2024, 16:23, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Piloți de vânătoare francezi, amenințați de ruși cu doborârea! ”Rusia se joacă cu nivelurile în privinţa agresivităţii”
Piloți de vânătoare francezi, amenințați de ruși cu doborârea

Mai mulți piloți de vânătoare francezi au fost amenințați cu doborârea de către un sistem rus de control aerian, deasupra Mării Negre! Incidentul a fost făcut public chiar de ministrul francez al Apărării, Sébastien Lecornu, care spune că Rusia încearcă să intimideze nu doar militar, ci pe mai multe planuri.

Mai mulți piloți de vânătoare francezi au fost amenințați de ruși cu doborârea! S-a întâmplat chiar deasupra Mării Negre, unde francezii se aflau într-o patrulă într-o zonă internaţională liberă.

Piloți de vânătoare francezi, amenințați de ruși cu doborârea deasupra Mării Negre

A spus-o chiar ministrul Apărării francez, Sébastien Lecornu. Potrivit oficialului din Franța, incidentul ar fi avut loc în urmă cu o lună.

”Aveţi tentative de preluarea controlului de către ruşi a unui număr de patrule ale noastre, în urmă cu o lună. Un sistem rus de control aerian a ameninţat să doboare avioane franceze în Marea Neagră, în timp ce ne aflam într-o zonă internaţională liberă în care patrulăm. Aveţi operaţiuni ruseşti care ameninţă piloţi francezi să le doboare aeronavele”, a spus ministrul.

Sébastien Lecornu a evocat de asemenea o navă de război rusă care a ancorat la Golful Senei, într-o zonă internaţională, ”ca pentru a intimida Franţa”.

Ministrul francez spune că Rusia nu amenință doar militar, ci acționează în mai multe domenii, inclusiv cibernetic, în domeniul energiei dar și al alimentaţiei.

Această poziţie ”este veche de pe timpul Războiului Rece”, însă ”Rusia se joacă cu nivelurile în privinţa agresivităţii”, a mai spus ministrul francez al Apărării, care a mai amintit, pe lângă incidentul cu piloții, de un atac cibernetic venit din Rusa asupra unei fabrici de armament.

Drept urmare, Sébastien Lecornu a cerut în weekend o consolidare a măsurilor de securitate împotriva unor ameninţări cu ”sabotajul şi atacuri cibernetice” ruse care vizează ”în primul rând” Ministerul Apărării.