Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul: Cinci lungmetraje româneşti şi internaţionale, în competiţie

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul reuneşte în competiţie cinci lungmetraje, internaţionale şi româneşti, selecţionate de Ludmila Cvikova.

Festivalul va avea loc în perioada 9 – 15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

„Kalaazar” (r. Janis Rafa, Olanda-Grecia), „Looking For Venera” (r. Norika Sefa, Kosovo), „Neidentificat” (r. Bogdan George Apetri, România), „Only Human” (r. Igor Ivanov, Macedonia de Nord, Serbia, Bulgaria, Kosovo, Slovenia) şi „Yellow Cat” (r. Adilkhan Yerzhanov, Kazahstan, Franţa) vor concura pentru Trofeul Anonimul.

După 10 ani de la prezentarea debutului său, „Periferic”, Bogdan George Apetri revine la Anonimul IIFF, în competiţie, cu „Neidentificat”, cel de-al doilea lungmetraj al său, un thriller poliţist care îi are în rolurile principale pe actorii Bogdan Farcaş şi Dragoş Dumitru, laureaţi cu Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Varşovia. Din distribuţie mai fac parte Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Kira Hagi şi Andrei Aradits.

Filme româneşti în afara competiţiei

Alături de „Întregalde”, fimul lui Radu Muntean prezentat anul acesta la Cannes, şi „Câmp de maci”, lungmetrajul de debut al regizorului de teatru Eugen Jebeleanu, alte cinci filme româneşti vor fi prezentate la Anonimul IIFF, în afara competiţiei.

„Lebensdorf”, în regia lui Vali Hotea, avându-i ca protagonişti pe Mimi Brănescu, Ana Covalciuc şi Ioana Flora, este o reprezentare socio-culturală a unei generaţii aflate la răscruce. Lungmetrajul îl are în centru pe Ducu Dobrescu, un scriitor care trece prin criza vârstei mijlocii şi este în pană de creaţie. În încercarea de a-şi reface viaţa şi de a-şi termina noul roman, el pendulează între două ţări (România şi Germania) şi două femei (Andra – soţia şi Giulia – fosta lui mare iubire).

„Mia îşi ratează răzbunarea”, cel de-al doilea lungmetraj regizat de Bogdan Theodor Olteanu, cu Ioana Bugarin, Maria Popistaşu, Ana-Maria Guran şi Silvana Mihai în distribuţie, va rula de asemenea în afara competiţiei. Mia este o tânără actriţă, hotărâtă să se răzbune pe fostul iubit, de care s-a despărţit într-un mod violent. Filmul a avut premiera internaţională în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia, unde a obţinut o menţiune specială a juriului.

„Otto barbarul”, debutul în lungmetraj al Ruxandrei Ghiţescu, surprinde momentul din viaţa unui adolescent punk în care acesta se confruntă cu pierderea iubitei sale. Din distribuţie fac parte Marc Titieni, Ana Radu şi Iulian Postelnicu. Filmul a avut premiera internaţională în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo.

Un alt debut în lungmetraj din programul Anonimul IIFF este „#Dogpoopgirl”, de Andrei Huţuleac, produs de Dan Chişu, şi inspirat de fapte reale petrecute în Coreea de Sud în 2005. Filmul spune povestea unei tinere care devine peste noapte persona non-grata după ce câinele ei defechează în metrou. „#Dogpoopgirl” a făcut parte din selecţia Festivalului de Film de la Moscova, unde a câştigat trei premii, inclusiv Marele Premiu.

Prezentat în cadrul festivalului de la Moscova, „După 40 de zile”, regizat de  Andrei Gruzsniczki, se regăseşte în programul Anonimul IIFF. O poveste despre prietenie şi iubire, filmul are în centru prietenia dintre Emil, un bătrân care nu crede în spirite şi a cărui soţie a murit, şi Titi, prietenul lui de o viaţă, profund afectat de moartea Smarandei, soţia prietenului său.

Proiecţiile din cadrul Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul vor avea loc în cinematograful din Green Village Resort, precum şi în aer liber, în Green Dolphin Camping.

Accesul la festival

Accesul în spaţiile de proiecţie este condiţionat de deţinerea unui certificat de vaccinare sau a unei dovezi de testare pentru Covid, conform reglementărilor în vigoare, precum şi de deţinerea unui bilet cu valoare 0. Locurile pot fi rezervate prin achiziţionarea unui bilet cu valoare 0 lei de pe platforma Eventbook.ro, cu 24 de ore înaintea începerii proiecţiilor.

Programul Anonimul 2021 cuprinde două competiţii de scurtmetraje, româneşti şi internaţionale, o competiţie de lungmetraj, precum şi proiecţii de film de lungmetraj şi scurtmetraj în afara competiţiilor, urmate de întâlniri şi dialoguri între cineaşti şi public.

Mai multe detalii, precum şi programul festivalului, vor fi comunicate pe www.festival-anonimul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...