Festivalul Pescăresc are loc în acest weekend-end în Alveola Kiseleff din Sectorul 1 (pe blv. Kiseleff). Evenimentul se prelungește până luni, 25 martie, când are loc praznicul Bunei Vestiri, sărbătoare cu dezlegare la pește.
Gurmanzii sunt așteptați cu sute de kilograme de pește și fructe de mare, pregătite în cele mai ingenioase feluri de către maeștri bucătari din toată România: de la scrumbie, hering, calcan, macrou, păstrăv, doradă, biban, crap novac, crap de dunăre, caras, somn, nisetru, biban roșu până la somon, scoici și fructe de mare, bucureștenii vor avea ocazia să descopere arome și texturi delicioase.
Citește și: Festivalul de film de la Berlin a anunțat câștigătorii. Cine a luat Ursul de Aur
”Suntem extrem de încântați să anunțăm prezența bucatarului Ovidiu Țigănuș – Bărbosu! Cunoscut drept un adevărat „creator de clipuri video” culinare, Bărbosu va aduce în fața voastră preparate tradiționale din pește și fructe de mare, într-un show de neuitat!”, transmit organizatorii.
Printre preparatele-vedetă ale târgului se numără saramura de crap, ciorba de pește lipovenească, storceagul pescăresc, păstrăvul și crapul la proțap, vinegreta din păstrăv, mititeii sau chifteluțele din pește, sărmăluțele pescărești, plăcintele cu pește, crochetele și chifteluțele de hamsii și scoici, cabanoșii și mici din somon.
De asemenea, în cadrul Festivalului Pescăresc vor avea loc și alte activități precum:
Vizitatorii sunt așteptați aici zilnic, până la ora 22:00.