Festivalul Prigoria Teen Fest: Eveniment dedicat tinerilor din întregul sector 5 al Bucureștiului!

Centrul Cultural European pentru Educaţie prin Artă şi Cultură EDUC-ART în parteneriat cu Victory of Art, au lansat Prigoria Teen Fest! Un proiect dedicat adolescenţilor care învaţă în liceele Sectorului 5 din București. 

Prigoria este o pasăre migratoare, protejată prin lege. Astfel, poate nu întâmplător festivalul poartă acest nume: al unei păsări de talie mică, mereu în căutare de noi tărâmuri și care necesită o protecție strictă. Exact ca tinerii României! Ale căror speranțe și pasiuni trebuie protejate, pe cât  este posibil.

Proiectul se bucură de susţinerea şi finanţarea din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 5, în baza Ordonanţei nr. 51/1998, prin Centrul Cultural şi de Tineret “Ştefan Iordache”.

Este vorba despre un proiect amplu de educaţie prin artă şi cultură, dedicat exclusiv adolescenţilor, un manifest artistic şi social îndreptat către nevoia acestora de a se conecta cu sine şi cu ceilalţi. 100 de tineri adolescenţi ce învaţă în liceele Sectorului 5 ale Capitalei, s-au înscris în proiect şi au început încă din 5 septembrie o autentică călătorie în lumea artelor, menită să dureze 8 săptămâni.

Perioada de pregătire artistică a tinerilor  participanţi la proiect se va încheia la finele lunii octombrie, cu un festival care poartă numele proiectului: Festivalul Prigoria Teen Fest. Un eveniment care va oferi adolescenţilor bucureşteni zile pline de energie, culoare și diversitate culturală, printr-un program artistic creat special pentru ei.

Festivalul, care ține până la finele lui octombrie, își propune să creeze cadrul perfect în care tinerii adolescenți să se conecteze la tematici actuale, să aibă experiențe culturale autentice, să lege prietenii noi, să dialogheze, să danseze, să își facă auzită vocea  generației din care fac parte.

Festivalul Prigoria Teen Fest: Peste 30 de ore de program variat

Autenticitatea proiectului e dată de faptul că este construit în jurul comunității de adolescenți, implicându-i direct într-un program complex de pregătire artistică alături de traineri și mentori experimentați  – actori, coregrafi, antrenori de voce, regizori de teatru și film, artiști vizuali, creatori de conținut video și coach artistic.

Prin intermediul acestui festival se propune tinerilor un spațiu care să-i inspire, să le descătușeze potențialul artistic, aptitudinile creative și abilitățile de comunicare prin ateliere gratuite de teatru, dans, muzică, film, arte vizuale, media şi coaching artistic.

Astfel, evenimentul va oferi publicului tânăr peste 30 de ore de program variat –  incluzând spectacole de teatru, dans, concerte susținute de tineri dar și de artişti consacraţi, proiecții de film, expoziții de artă vizuală, happening-uri artistice și dialoguri inspiraționale. Toate acestea vor crea atmosfera perfectă pentru distracție și dialog.

Vă vom ţine la curent cu evenimentele şi programele pe care Centrul Cultural European pentru Educaţie prin Artă şi Cultură EDUC-ART împreună cu Victory of Art le vor derula în continuare. Mai multe informaţii puteţi afla de pe www.educ-art.ro şi www.victoryofart.com 

Mai multe articole...

Cele mai citite articole