Fetele și femeile violate în Ucraina trebuie să facă avort

Publicat: 16 apr. 2022, 21:00, de Nina Marcu, în Internațional , ? cititori
Fetele și femeile violate în Ucraina trebuie să facă avort

În Estonia, în fața ambasadei Rusiei la Tallin, douăsprezece femei au protestat împotriva violurilor comise de soldaţii ruşi în Ucraina. Din păcate, pe lângă infernalul coșmar de a fi fost violate, nouă fete de la Bucea au rămas și însărcinate. Ele au vârste care pornesc de la 14 ani!

Desigur, ele vor recurge la avort. La spitalul din Lviv au ajuns săptămânile trecute fetițe cu leziuni vaginale și anale, cea mai mare având zece ani! Și, după cum au afirmat femeile care au protestat, rușii au declarat ca vor să violeze fete și femei din Ucraina, în așa fel încât să nu le mai trebuiască bărbați și să nu mai dea naștere de copii în neamul lor.

Oleksandra Matviichuk, protagonistă a mișcării democratice ucrainene, promotor al Centrului pentru Libertăți Civile și consultant al Parlamentului ucrainean afirmă despre agresiunile sexuale din Ucraina: „Nu avem informații complete despre numărul persoanelor violate. Avem știri despre femei violate de soldații ruși, dar care nu au solicitat o anchetă oficială. Acum sunt în Polonia și încercăm să rezolvăm problema. Când vorbim despre violența sexuală, trebuie sa ne amintim că este vorba despre o crimă ascunsă și femeile nu vorbesc despre violurile pe care le-au suferit și nu cer ajutor. De aceea, este important să găsim o soluție. O discut cu unii colegi. Am decis să organizăm o campanie de informare pentru femeile care au avut experiențe similare de abuz sexual din partea trupelor ruse în Ucraina, cerându-le să părăsească țara dacă trebuie să facă avort. Au nevoie de asistență, pentru că, din experiența mea, cei mai mulți dintre cei care au fost abuzați sexual nu depun plângere, mai ales imediat după șocul suferit”. Violul este una dintre cele mai mari și mai infecte infracțiuni care se comit de oameni împotriva altor oameni.