Fiat va deveni exclusiv producător de mașini electrice până în 2030

După ce deja producători precum Volvo, Jaguar sau chiar Mini au anunțat cel puțin o conversie la mașini electrice și Fiat pregătește drumul pentru a deveni o marcă de mașini complet electrice până în 2030.

„Între 2025 și 2030, gama noastră de produse va deveni treptat doar electrică. Aceasta va fi o schimbare radicală pentru Fiat”, a anunțat CEO-ul Fiat, Olivier François, la o discuție din ajunul Zilei Mondiale a Mediului 2021.

Scopul, a spus el, a fost acela de a folosi costurile scăzute ale bateriei „să aducă pe piață mașini electrice care nu costă mai mult decât cele cu motor cu ardere internă”. În prezent, marca Stellantis oferă doar Fiat 500 ca o mașină electrică pură. În plus, există camioneta E-Ducato. Panda ar putea fi următorul vehicul electric pur: Fiat ar fi decis deja să introducă conceptul electric Centoventi, dezvăluit în 2019, în serie.

În ceea ce privește planurile Stellantis ca grup, în aprilie, noul grup de automobile care deține 14 mărci a dezvăluit mai multe detalii despre planurile sale de electrificare. Acestea includ patru platforme pentru modele electrificate și mai multe fabrici de baterii. La urma urmei, Stellantis dorește să crească vânzările de mașini electrificate în Europa, de la 14% în acest an, echivalentul a peste 400.000 de vehicule, până la 70% în 2030. Pentru SUA, planul solicită o creștere de la 4% în acest an la 35% până în 2030.

În luna ianuarie a acestui an, PSA și FCA și-au finalizat fuziunea, creând grupul Stellantis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...