Fiica lui Rudel Obreja, mesaj pentru ministrul Jutiției : „Priviți spre cer și ieșiți să vorbiți”

Publicat: 16 mart. 2023, 19:00, de Ovidiu Zară, în News , ? cititori
<strong>Fiica lui Rudel Obreja, mesaj pentru ministrul Jutiției : " >

La doar o zi după decesul tatălui său, fostul mare campion de box Rudel Obreja, fiica acestuia, Leyla, a postat pe contul său de Facebook un mesaj-protest îndreptat împotriva sistemului care i-au ucis părintele.

Ea reproșează autorităților faptul că nu au investigat nici până acum de ce tatăl ei nu a primit îngrijiri medicale corespunzătoare în penitenciar și de ce nu există niciun vinovat.

„Cu o liniște mormântală este tratată familia mea după ce ieri am cerut unor directori și șefi de ministere explicații despre cum și-au făcut meseria. Că doar noi îi plătim pentru a se ridica din pat și duce la muncă în fiecare zi.

Ne uităm nedumeriți la conducerea bolnăvicioasă a societății și la modul în care îl cinstesc pe unul dintre cei mai mari campioni.

Nu vă mai place să apăreți pe televizoare, să scrieți în ziare, să vă auziți numele și să vă cățărați pe scaune? Vă faceți auziți numai când vă bateți cu pumnul în piept că ați mai întemnițat unul? Nu suntem un subiect important pe agenda domniei tale, domnule Ministru? Nici a dumneavoastră, domnule Director Dan Halchin?

Mă caută presa să facem dezvăluim împreună putregaiul societății bazate pe exploatare, să le povestim despre procedurile tergiversate și tărăgănate care au întârziat punerea diagnosticului și începerea tratamentului pentru tata. Dar nu am timp, pentru că trebuie să îl îngrop. Atât ați știut să vă faceți meseria! Voi toți, pe care VĂ HRĂNIM – DOCTORUL, DIRECTORUL PENITENCIARULUI, MINISTRUL JUSTIȚIEI. Câte salarii v-a plătit tata din contribuțiile și premiile obținute? Câtă cinste a adus tata României și cu câtă cinste v-ați făcut voi meseria? Priviți spre cer și ieșiți să vorbiți. Până azi vă plăcea să vă vedeți fețele pe ecrane. Am dat la schimb o viață pentru o demisie și o societate curată!”,  a scris Leyla.

Conform apropiaților, fiica marelui campion, împreună cu familia acestuia, vor întreprinde în perioada următoare o serie de acțiuni pentru a afla care au fost cu adevărat ce a provocat boala  nimicitoare a marelui campion imediat după intrarea sa în penitenciar și de ce acestuia i s-a refuzat un tratament medical corespunzător, astfel încât cei vinovați să răspundă.

Citește și Ce bilet a scris Rudel Obreja înainte de a muri