Ce bilet a scris Rudel Obreja înainte de a muri

Cu doar câteva zile înainte de a muri, marele boxer Rudel Obreja a scris două bilete: unul pentru fiica sa, Leyla, și unul pentru colegul nostru, Ovidiu Zară, bunul să prieten. Azi, Rudel Obreja a fost înmormântat. Elena Udrea, încarcerată în penitenciar, a trimis o coroană de flori.

“Pentru un suflet de aur, prieten la nevoie cum rar găsești, OVIDIU ZARĂ, din partea mea, multe bucurii ! Rudel Obreja 6 martie 2023”, asta i-a scris Rudel Obreja bunului său prieten.

Rudel Obreja, fostul peședinte al Federației Române de Box, a murit în urma unui cancer galopant. Azi a avut loc înmomrmântarea lui Rudel Obreja. Acesta a fost condus pe ultimul drum de către familie, prieteni și oameni simpli, care i-au admirat cariera sportivă. Din multitudintea de coroane s-a remarcat una din crizanteme albe, trimisă de Elena Udrea. “Odihnește-te în pace în ceruri!”, este mesajul transmis de Elena Udrea, condamnată și ea, la fel ca Rudel Obreja, în scandalul Gala Bute.

Sursa foto: Libertatea
Sursa foto: Libertatea

Ultimele cuvinte spuse de Rudel Obreja înainte de a muri

Colegul nostru, Ovidiu Zară, a relatat și care au fost ultimele cuvinte ale lui Rudel Obreja. A fost alături de el și de soția sa, Antonia, până în ultima clipă.

Duminică dimineaţă, cu puţin timp înainte de a muri, fostul mare campion i-a spus soției sale : „Iubire, astăzi plec!”. Presimţind că scurtul lui drum prea agitat prin această viață se va încheia, Rudel Obreja a cerut să-şi vadă cei doi băieți care pentru el reprezentau viaţa, apoi i-a spus soţiei să-i ducă la cumnata sa pentru ca aceştia să nu fie în casă când va muri.

După plecarea copiilor, Rudel Obreja şi-a îmbrăţişat soţia, i-a sărutat mâna şi i-a mulţumit pentru privilegiul de a fi fost împreună şi pentru sacrificiile pe care aceasta le-a făcut în ultimii ani, iar apoi şi-a dat creştinescul sfârşit. A murit în tăcere, demn şi cu onoare, dar cu durerea în suflet că a fost condamnat pe nedrept.

Calvarul prin care a trecut Rudel Obreja: „Vreau să trăiesc!”

Rudel Obreja a trecut printr-un adevărat calvar în ultimii ani, în condițiile în care a cerut să iasă din penitenciar pentru a se trata de cancer.

„Am nevoie de tratament in condiții UMANE, de grija medicilor și a familiei mele, extrem de importante în contextul actual și iată de ce:

– stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte;

– sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi și noapte

– nu am telefon, doar 5 vizite PE LUNĂ ale soției, deci nu am capacitatea de mișcare pentru a începe tratament sau operație chirurgicală.

Cer să mi se recunoască DREPTUL conferit de Lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! VREAU SĂ TRĂIESC”, scria Rudel Obreja pe Facebook, anul trecut.

Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul ”Gala Bute”.

În anul 2015, dosarul „Gala Bute” a ajuns pe masa instanței supreme, principalele acuzații fiind de luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.

În rechizitoriu, procurorii au arătat că pe 24 iunie 2011 a fost încheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fără publicarea unui anunţ de participare, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi firma deținută de Rudel Obreja care avea drept scop prestarea unor servicii de promovare a României în cadrul evenimentelor desfăşurate cu ocazia organizării Galei Internaţionale de Box profesionist de către Federaţia Română de Box.

Potrivit acestui contract, pe 1 februarie 2012, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a plătit servicii de promovare care ajungeau la 8.116.800 lei.

„Fondurile publice au fost utilizate într-o modalitate interzisă de lege, respectiv pentru finanţarea unui eveniment sportiv organizat de către o societate comercială, iar suma achitată în baza contractului constituie în întregime un prejudiciu produs în patrimoniul ministerului.

Prin încheierea contractului s-a urmărit în realitate asigurarea fondurilor necesare organizării galei de box menţionate, iar achiziţia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formală, pentru care nu există o nevoie reală a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenţă de legalitate contractului. Mai mult, contractul a fost atribuit cu încălcarea procedurilor legale de achiziţie publică şi au fost achiziţionate servicii care nu se regăsesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finanţare europeană”, au arătat procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...