Filme româneşti din selecţia Cannes 2021, la festivalul Anonimul

Patru filme româneşti care au premiera internaţională în cadrul Festivalului de la Cannes vor fi prezentate la Anonimul IIFF, între 9 şi 15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

„Întregalde”, al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean, inclus în Quinzaine des Réalisateurs, secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes, o captivantă poveste cu accente de thriller despre limitele generozităţii, în care joacă Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan şi Toma Cuzin, se regăseşte în programul ediţiei de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul.

Proiectate în Semaine de la Critique şi Cinéfondation, scurtmetrajele „Interfon 15” (r. Andrei Epure) şi „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste” (r. Carina Daşoveanu) vor putea fi vizionate în festival în afara competiţiei, în timp ce „When Night Meets Dawn” (r. Andreea Borţun), inclus în Quinzaine des Réalisateurs, face parte din competiţia de scurtmetraj românesc la Anonimul.

În plus, „Câmp de maci”, primul lungmetraj al regizorului de teatru Eugen Jebeleanu, cu actorul Conrad Mericoffer în rol principal, va fi proiectat în cadrul festivalului, în afara competiţiei. Filmul a avut premiera internaţională la Festivalul Internaţional Tallinn Black Nights şi a câştigat deja mai mult de cinci premii.

Patru poveşti puternice şi incomode, realizate de tinere regizoare din România, completează programul festivalului cu o secţiune dedicată: „Empiric” (r. Ioana Ţurcan), „Fragile Codependenţa” (r. Ioana Mischie), „Locuri ascunse” (r. Teona Galgoţiu) şi „Scurtă lecţie de ornitologie” (r. Miruna Minculescu).

Programul Anonimul 2021 cuprinde două competiţii de scurtmetraje, româneşti şi internaţionale, o competiţie de lungmetraj, precum şi proiecţii de film de lungmetraj şi scurtmetraj în afara competiţiilor, urmate de întâlniri şi dialoguri între cineaşti şi public.

Mai multe detalii, precum şi programul festivalului, vor fi comunicate pe parcursul săptămânilor viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...